UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

3 ŞEHRE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından birçok il için turuncu alarm yayınlandı. 3 Şubat 2021 Çarşamba günü için 3 şehirde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Kar yağışının devam ettiği Türkiye'nin doğusunda ise çığ tehlikesi bulunuyor.

3 ŞEHRE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Manisa, Aydın ve sel felaketi yaşayan İzmir için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Şiddetli yağış uyarımız doğrultusunda, İzmir’de etkili olan yağışlı sistem il genelinde 40-125 kg/m2 arasında yağış bırakarak, sel ve su baskınları yaşanmasına neden olmuştur. Yağışların İzmir’de ve Aydın’ın kuzeybatı kıyılarında aralıklarla ve yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI YAPILDI

Öte yandan Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak'ta turuncu kodlu çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Perşembe günü yağış Ege kıyılarını terk ediyor ve güneş yüzünü yeniden gösteriyor. Ülkenin doğusunda ise Erzurum ve Kars dışında kar yağışı beklentisi yok.

Son Güncelleme: 3.02.2021 09:21:40
ETİKETLERmeteoroloji  yağış