UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUTASYONLU VİRÜS BİLECİK'E DE SIÇRADI

Dünyayı tedirgin eden ve Türkiye'de 20'den fazla şehirde görüldüğü açıklanan coronavirüs mutasyonu Bilecik'e de sıçradı. Kentte 6 kişide mutant virüs tespit edilirken, gelişme sonrası sağlıkçılar alarma geçti.

MUTASYONLU VİRÜS BİLECİK'E DE SIÇRADI

Son haftalarda Bilecik'te coronavirüs (Covid-19) bulaş riskinin ciddi oranda azalmaya başlamasıyla Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hasta sayısı yüzde 100'lerden yüzde 20'lere kadar düşmüştü. Başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde görülmeye başlanan mutasyonlu koronavirüs ise Türkiye'de birçok ilde görülmüştü.

6 KİŞİDE MUTASYONLU CORONAVİRÜS

Bu illerin arasına Bilecik de girerken, il genelinde 6 kişide mutant virüs görüldüğü öğrenildi. Sağlıkçılar kırmızı alarma geçerken, tedbirlerin kısa süre içerisinde alındığı ve mutasyonlu virüse rastlanan hastaların bir kısmının evde bir kısmının ise hastanede karantinaya tabi tutuldukları öğrenildi.

MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLEN KENT SAYISI 23'E YÜKSELDİ

Sağlıkçılar, Bilecikli vatandaşlara; maske, mesafe ve hijyen kuralını bir kez daha hatırlattı. Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüs görülen kent sayısının 23'e yükseldiğini açıklamıştı.

MUTASYONLU CORONAVİRÜS’ÜN BELİRTİLERİ NELER?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu Coronavirüs’e ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı.


Son Güncelleme: 4.02.2021 16:23:41
ETİKETLERcorona