UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AFAD'IN ARDINDAN VALİLİKTEN DE UYARI GELDİ!

AKOM tarafından yapılan açıklamada, yarın erken saatlerden itibaren Balkanlardan gelmesi beklenen Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara bölgesine giriş yapacağı ve pazar günü kar yağacağı uyarısı yer aldı. İstanbul Valiliği de bugün kentte beklenen kar yağışına karşı bir uyarı yaptı..

AFAD'IN ARDINDAN VALİLİKTEN DE UYARI GELDİ!

AFET Koordinasyon Merkezi, İstanbulluları kar yağışına karşı uyararak bir açıklama yayınladı. Metinde, "Cumartesiyi Pazara bağlayan gece sıcaklıkların 3 dereceler civarına gerilemesi, beklenen soğuk hava ile birlikte yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor" ifadelerine yer verildi. AFAD’ın uyarısının ardından Valilikten de bir uyarı geldi.

VALİLİK DE UYARDI

İstanbul Valiliği de gün içerisinde kar yağışına karşı vatandaşları uyarmış; şu açıklamayı yapmıştı: "İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; hava sıcaklığının hissedilir derecede azalması, hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olması bekleniyor. Hava durumu raporuna göre, halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü Trakya'dan başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve Cumartesi gününden itibaren 4 ila 6 derece altına ineceği tahmin ediliyor.

 

 

 

Son Güncelleme: 11.02.2021 16:51:56
ETİKETLERistanbul valiliği