UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİNANIN TEMEL KAZISINDA KEMİK PARÇALARI BULUNDU!

Ankara’da, bir binanın temel kazısı sırasında insana ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulundu. Kazı çalışması durdurulurken, kemikler incelenmek üzere müzeye götürüldü.

BİNANIN TEMEL KAZISINDA KEMİK PARÇALARI BULUNDU!

Altındağ ilçesi Hacı Bayram Mahallesi'nde yapılacak binanın temel kazısı sırasında kemik parçalarına rastlandı. Kemiklerin insana ait olabileceğini düşünen işçiler, polise haber verdi. Gelen polis ekipleri, iş makinesi ile yapılan kazı çalışmasını durdurdu.

Binanın çevresine de güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Daha sonra haber verilmesi üzerine Anadolu Medeniyetler Müzesi'nden gelen ekip, kazı alanında inceleme yaptı. Arkeologların yaptığı inceleme sonunda bölgede 6 adet kemik parçası ve çene iskeleti bulundu. Kemiklerden alınan numuneler incelenmek üzere müzeye götürüldü. Arkeologların bölgedeki incelemesi sürüyor.

Yaklaşık 47 yıldır bölgede bulunan bir esnaf "Burayı dükkan yapmak için kazıyorlardı. Kazı çalışması sırasında kemikler çıktı ve çalışma durduruldu. Babam eskiden burada mezar olduğunu bize söylerdi. Ermeni ya da Yahudilere ait olduğu söyleniyor" dedi.

Son Güncelleme: 15.02.2021 13:28:50
ETİKETLERankara