UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KOMŞUYU SOĞUK HAVA FENA VURDU!

Yunanistan’da son 24 saatte yaşanan ve Medea adı verilen kar fırtınasında iki kişi yaşamını yitirdi. Ordu birlikleri ve sivil savunma ekipleri alarma geçirildi. Son 12 yılın en soğuk kışı yaşanırken ülkede birçok yere elektrik verilemiyor, yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı.

KOMŞUYU SOĞUK HAVA FENA VURDU!

Yunanistan'da yaklaşık 24 saat önce başlayan ve Medea adı verilen kar fırtınası nedeniyle ülkenin büyük bölümünde ulaşım felç oldu. Ege adaları yaklaşık otuz yıldan beri ilk kez kara bürünürken Yunanistan medyası, Evia Adası ile Girit'in Lasithi ilçesinde iki kişinin olumsuz hava koşulları nedeniyle öldüğünü duyurdu. Evia'da bir kişi kendisine zamanında oksijen verilememesi nedeniyle vefat etti.

ADALARDA VE KIRSAL KESİMDE ELEKTRİK VE ULAŞIM SORUNU YAŞANIYOR

Kar fırtınasının etkisini sürdürmesi ve hava sıcaklığının eksi 20'lere kadar düşmesi nedeni ile onlarca kentin ulaşım bağlantısı kesildi. Ege Adaları'nda yaklaşık 30 yıl aradan sonra ilk kez kar kalınlığı bir metreye kadar ulaştı. Ege adalarının büyük bölümünde elektrik sorunu baş gösterdi.

ORDU VE SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ ALARMA GEÇİRİLDİ

Yunanistan Meteoroloji Genel Müdürü Theodoros Kolidas ülkede son 12 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığını açıklarken, kuzey bölgelerinde hava sıcaklığının -20 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

Başkent Atina’da da mevsim dışı yüksek sıcaklıkların ardından bugün nadir görülen bir yoğunlukta kar yağdı. Atina'nın merkezi noktaları karla kaplanırken, başkentin birçok semtinde elektrik ve su kesintileri yaşandı; toplum ulaşımda da sıkıntılar gözlemlendi.

Kar fırtınası nedeniyle Yunanistan'ın birçok kentinde eğitime ara verildi. Birçok noktada ulaşımda büyük zorluklarla karşı karşıya kalınırken, elektrik ve su kesintisi haberleri aldı. Sivil savunma ekipleri ile ordunun alarma geçirildiği askerin arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi.

 

Son Güncelleme: 17.02.2021 00:29:48
ETİKETLERYUNANİSTAN  SOĞUK HAVA