UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVUSTRALYA’DA FACEBOOK KRİZİ!

Facebook’tan Avustralya hükümetiyle ilgili olay yaratan karar! Avustralya hükümetinin, meclisten geçirmeye hazırlandığı bir sosyal medya yasası, hükümeti Facebook ve Google ile karşı karşıya getirdi.

AVUSTRALYA’DA  FACEBOOK  KRİZİ!

Avustralya hükümetinin meclisten geçirmeye hazırlandığı bir sosyal medya yasası nedeniyle Facebook ile ters düştü.

Facebook yasaya misilleme olarak, Avustralyalı kullanıcıların, ülkeden ve dünyadan tüm haber içeriklerine erişimini engelledi.

FACEBOOK’TAN AÇIKLAMA

Sosyal medya devinden yapılan açıklamada, yasa eleştirildi ve “Facebook'un yayıncılarla olan ilişkisinin temelden yanlış anlaşıldığı” savunuldu.

Avustralya hükümeti ise Facebook'un güvenilir bir şirket olduğuna yönelik inancın, erişim engeliyle sorgulanmaya başladığını açıkladı.

YASADAN GOOGLE DA ETKİLENİYOR

Yasanın etkileyeceği bir diğer teknoloji devi Google ise, Avustralya'daki faaliyetlerini durdurma tehdidi yaptıktan sonra ülkenin en büyük haber organizasyonlarından biri ile anlaşıldığı haberi alındı.

Avustralyalı medya devi Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News Corp ile varılan anlaşma gereği Alphabet, (Google'ın da dahil olduğu çatı şirket) bir üyelik platformu geliştirecek ve reklam gelirlerini paylaşacak. Bu gelişme ile Facebook tartışmanın karşı cephedeki tek tarafı olarak kaldı.

Avustralya hükümetinin Haberleşme Bakanı Paul Fletcher, ABC kanalına yaptığı açıklamada, “Facebook attığı bu adımın, itibarını nasıl etkileyeceğini çok dikkatli şekilde değerlendirmeli” dedi.

Son Güncelleme: 18.02.2021 11:35:06