UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CANİ KOCANIN SAVUNMASI “PES” DEDİRTTİ!

İstanbul'da boşanmak istediği kocası tarafından kurşun yağmuruna tutulan ve kendi kanıyla yere "Beni Ragıp vurdu, kurtuldum" şeklinde yazı yazan Nurtaç Canan'ın yaralanması davasının görülmesine devam edildi. Mahkemede söz verilen tutuklu sanık Ragıp Canan, "Korkutmak amacıyla vurdum, pişmanım. Eşimden, sizden, herkesten özür diliyorum. İsteyerek olmadı" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Ragıp Canan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

CANİ KOCANIN SAVUNMASI “PES” DEDİRTTİ!

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ragıp Canan ile müşteki Nurtaç Canan ve tarafların avukatları katıldı. Mağdur Nurtaç Canan ile ilgili Adli Tıp Kurumundan raporun mahkemeye gelmediği belirtildi.

PES DEDİRTEN SÖZLER: İSTEYEREK OLMADI, PİŞMANIM

Tutukluluk durumuyla ilgili söz verilen sanık Ragıp Canan, "Eşimle aramızda namus meselesi gibi bir durum yoktu. Korkutmak amacıyla vurdum. Pişmanım. Eşimden, sizden, herkesten özür diliyorum. İsteyerek olmadı. Beni affetsin eşim. Tutuklu olmam nedeniyle mağdurum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Sanık Canan'ın avukatı, "Müvekkilime isnat edilen suçun yaralama olarak değişme ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Müvekkilimin tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesini talep ederiz." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu tarafından mağdur Nurtaç Canan'ın vücudunda oluşan yaralarla ilgili hazırlanacak raporun beklenmesine karar vererek, tutuklu sanığın bu halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"EĞER ÇIKARSA, BENİM VE OĞLUMUN BAŞ BELASI OLACAK"

Dava sonrasında konuşan Nurtaç Canan, "İnsanlar hazır olmadan evlenmemeliler. Hakikaten biz böyle bir hata yaptık. Hazır olmadan evlendik ve başımıza en büyük belaları aldık. Özellikle bu süreçte oğlumuza verdiğimiz darbeleri hiç kimse telafi edemez. Ben kendimden geçtim. Benimle birlikte acı çeken üç insan, annem, babam ve oğlum. Benimle birlikte onlar da mağdur oldular. Onların döktüğü gözyaşlarının bedelini ağır bir şekilde ödesin. Benim olmazsa olmazlarımdı onlar çünkü. İnanıyorum adalet yerini bulacak" dedi.

Avukat Hilal Gözegen Coşkun ise, "Bugün, davamızın ikinci duruşması yapılacak. Önceki celsede zaten hem sanık hem Nurtaç hanım, hem de tanığımızın yani Nurtaç hanım ve sanığın oğlunun ifadeleri alınmıştı. Ve Nurtaç Hanımın babasının ifadesi Mersin'de talimatla alınmıştı. Bu celsede karar çıkmasını beklemiyoruz açıkçası. Bu celseye dair en büyük talebimiz tabii ki tutukluluğun devam etmesi yönünde olacak. İlk celse ile bu celse arasında yapılan tutuk incelemelerinin hepsinde tutukluluğun devamına ilişkin karar çıktı. Bu celsede adli tıptan bir rapor alınabilmesi için Nurtaç Hanımın henüz mahkemeye sunulmayan bazı doktor raporlarını sunacağız. Buna binaen tekrar incelemeler yapılacak. Çünkü burada bizim istediğimiz şey yaralamadan ya da kasten öldürmeye teşebbüsten değil, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüsten sanığın cezalandırılması. Bunun için uğraşıyoruz. En üst sınırdan cezayı alması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.02.2021 19:33:26
ETİKETLERkadın cinayetleri