UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AHMET KURAL'IN YENİDEN YARGILANMASINA BAŞLANDI

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği gerekçesiyle üç suçtan toplam bir yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kural hakkındaki kararın İstinaf Mahkemesi'nce bozulmasının ardından ünlü oyuncunun yeniden yargılanmasına başlandı.

AHMET KURAL'IN YENİDEN YARGILANMASINA BAŞLANDI

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya; Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu katılmazken avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tanıklar dinlenecek.

Sıla Gençoğlu'nun 29 Ekim 2018 tarihinde, o dönem sevgilisi olan Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığı iddiasıyla görülen dava, 22 Nisan 2019'da karara bağlanmıştı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Kural'ı, 'tehdit' suçundan yedi ay 15 gün hapis, 'basit yaralama' suçundan beş ay hapis, 'hakaret' suçundan ise dört ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam bir yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Verilen hapis cezaları ertelenmişti.

Ahmet Kural'ın avukatları karar üzerine istinafa başvurmuştu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi başvuruyu kabul ederek, Ahmet Kural hakkındaki kararı, 'hakaret' ve 'tehdit' suçları yönünden bozdu. Üst mahkeme, olayda basit yargılama usulünün uygulanmamasını, tanıkların dinlenmesi ve keşif yapılması gerekçeleriyle bozmuştu. 

MAHKEMEDEN SON DAKİKA

Savcı, Ahmet Kural için 1 yıl 1 aydan, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. 

Son Güncelleme: 19.02.2021 15:07:07
ETİKETLERAHMET KURAL  SILA GENÇOĞLU