UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ SALGIN ŞOKU!

Coronavirüs’te mutasyon paniği ve yayılımı devam ederken yeni bir virüs ve salgın haberi de dünyayı korkutmaya başladı. İlk haber Cezayir'den geldi. Ardından Rusya’da geçtiğimiz Aralık ayında ilk kez insanlara bulaşan kuş gribinin tespit edildiği duyurulurken, Dünya Sağlık Örgütü'nün bilgilendirildiği aktarıldı.

YENİ SALGIN  ŞOKU!

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, ülkede "A (H5N8)" kuş gribinin ilk kez insana bulaştığını tespit ettiklerini bildirdi. Popova, "Kuş gribinin, ülkenin güneyindeki bir tavuk çiftliğinin 7 çalışanında Vektör Araştırma Merkezi'nin bilim insanlarınca tespit edildi. Bu çiftlikte, Aralık 2020'de kuş gribi salgını yaşandı. Bu, dünyada ilk kez tespit edilen vakadır" ifadelerini kullandı. İşte Dünya Sağlık Örgütü'nü harekete geçiren son dakika gelişmeleri:

SON DAKİKA İNSANA BULAŞAN KUŞ GRİBİ RESMEN BİLDİRİLDİ!

Rusya'da geçtiğimiz Aralık ayında ilk kez insanlara bulaşan kuş gribinin tespit edildiği duyurulurken, Dünya Sağlık Örgütü'nün bilgilendirildiği belirtildi.

Dünya genelinde korona virüs salgını ile mücadele devam ederken, Rusya'da kuş gribi endişesi patlak verdi. Üstelik dün alınan bilgiler kuş gribi virüsünün paniğe sevk ettiği tek ülkenin Rusya olmadığını da gösterdi.

7 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova bugün yaptığı açıklamada, ülkenin güneyinde bir kanatlı hayvan çiftliğinde çalışan 7 işçide kuş gribinin tespit edildiğini duyurdu.

Son Güncelleme: 22.02.2021 08:40:02
ETİKETLERcorona  coronavirüs  kuş gribi