UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜMİTCAN UYGUN’A 10 YIL HAPİS İSTEMİ!

Türkiye'yi ayağa kaldıran Aleyna Çakır soruşturmasının baş şüpheli olan Ümitcan Uygun’a istenen ceza belli oldu. Uygun, arkadaşı F. B. G. ile uyuşturucu madde kullandıkları görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Uygun hakkında, ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

ÜMİTCAN UYGUN’A 10 YIL HAPİS İSTEMİ!

Aleyna Çakır'ın evinde ölü bulunmasının ardından baş şüpheli olan ve sosyal medya paylaşımları ile sık sık gündeme gelen Ümitcan Uygun, arkadaşı F. B. G. ile uyuşturucu madde kullandıkları görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Uygun hakkında, 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Ankara'da Keçiören'deki evinde boynunda iple ölü bulunan Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler ise ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada yer alan ve baş şüpheli olan Ümitcan Uygun başlatılan soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı Ümitcan Uygun'un, arkadaşı F. B. G. ile uyuşturucu madde kullandığı görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından babası ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Uygun, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun ve sosyal medyada paylaştığı görüntülerde bulunan arkadaşı F.B.G hakkında 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Görüntülerin anlatıldığı iddianamede, Uygun'un "Ben 'metamfetamin' maddesini bir defa kullandım. 3 4 yıl öncesinden bu yana hiçbir uyuşturucu yada uyarıcı madde kullanmadım. Ben bu maddeyi bu kadınların bulunduğu tam olarak açık adresini bilmediğin ancak polislere göstermiş olduğum ikamette kullandım. Bu maddeyi bu kadınlar nereden kimden aldıklarını bilmiyorum. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 23.02.2021 17:27:09
ETİKETLERÜMİTCAN UYGUN  HAPİS