UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAYIP 2 KOMUTAN ARANIYOR!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi Laz koyu açıklarında fiber teknenin alabora olması sonucu kaybolan Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu’yu arama çalışmaları havadan, denizden ve karadan devam ediyor.

 KAYIP 2 KOMUTAN ARANIYOR!

Kuzey Ege Denizi’ndeki Gökçeada ilçesinde, Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk’e ait fiber teknenin alabora olmasıyla büyük bir facia yaşandı.

Çarpışantürk dün akşam beraberinde Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut, Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu, Uzman Erbaşlar Şener Altay ve Mehmet Çelik ile birlikte balık avlamak için denize açıldı. Ancak tekne saat 18.37’de Laz Koyu önlerinde alabora oldu.

Teknedeki 5 kişiden, uzman erbaşlar Şener Altay ile Mehmet Çelik yaklaşık 1 kilometre yüzerek karaya çıkmayı başardı. Diğerleri ise suda kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 4 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, deniz polisi ve jandarma komandolar sevk edildi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da  Sahil Güvenlik Botu ile bölgeye gelerek, arama kurtarma çalışmalarını koordine etti. Bir süre sonra tekne sahibi, Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk’ün cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu ise sabaha saatlerine kadar arandı.

Sahil Güvenlik Botları ile Gökçeadalı balıkçılar, kayıp 2 komutanı bulmak için bugün de denizde arama çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma komandolar da karadan sahil şeridini tarayarak, arama faaliyetine katılıyor.

Öte yandan, olaydan kısa süre sonra cansız bedenine ulaşılan Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk’ün cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

KAYBOLAN 2 KOMUTANI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Arama kurtarma faaliyetlerine; Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 7 Sahil Güvenlik Gemisi, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 1 dalış timi ve 2 lastik bot olmak üzere toplam 112 personel, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 1 asayiş timi ve 1 komando bölüğü olmak üzere toplam 70 personel,  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 2 gemi ve 1 helikopter, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürlüğü’ne bağlı Kurtarma-6 botu, AFAD personelleri ve 10 balıkçı teknesi ile devam ediliyor.

Son Güncelleme: 27.02.2021 14:37:01
ETİKETLERgökçeada  çanakkale  fatih toykuyu  musa bulut