UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HER YERDE ARANAN YAŞLI KADIN ORMANDAN GELEN SESLE BULUNDU

İnanılmaz bir hayatta kalma hikayesi! Bir haftayı aşkın süre boyunca her yerde arandı. Öldüğüne inanılıp morglara gidip sordular. Sonunda ormandan gelen bir ses gerçeği ortaya çıkardı. Yaşlı kadının kurtuluş hikayesi tüm dünyada konuşuldu.

HER YERDE ARANAN YAŞLI KADIN ORMANDAN GELEN SESLE BULUNDU

Brezilya'da büyük yankı uyandırdı. Yaşlı kadının kurtuluş mucizesi adeta filmlere konu olacak cinsten. Dona Geralda, Brezilya'nın kuzeyindeki Rio'ya bağlı Curvelo yaşıyordu. Aniden ortadan kaybolan 76 yaşındaki kadının hikayesi ülke Brezilya'nın yanı sıra dünyada yankı buldu.

AĞAÇLIK ALANDA BİR KUYUYA DÜŞTÜ

Yaşlı kadın Curvelo'nun dışında, ağaçlık bir alanda bir kuyuya düştü. Hiç kimse yardım çığlıklarını duymadı, kaybolduğu saatler sonra anlaşılabildi.

Komşuları yerel hastaneleri kontrol etti, morglardaki cesetleri soruşturdu ancak hiçbir sonuç alınamadı. Sonra Dona Geralda'yı aramaya karar verdiler.

Küçük gruplara bölünerek ormanın içine girdiler, 10 dakika sonra ekipten birinin bağırmasına yanıt geldi. Kurtarma ekibinde yer alanlardan biri, gazetecilere konuştu:

MUCİZE DİYE NİTELEDİLER

"Bilinci açıktı ancak oraya nasıl geldiğini anlatamıyordu. Ona nasıl kurtulduğunu sordum ve 'Yağmur suyu içtim' diyeret yanıtladı. Aksi mümkün değildi."

Brezilya medyasının özel yayınlarla ekrana getirdiği kurtulma hikayesi 'mucize' olarak tanımlanırken, yaşlı kadının diabet hastası olduğu bildiriliyor.

İTFAİYECİ DELİKTEN ÇIKARDI

Dona Geralda'nın sekiz gün boyunca yaklaşık üç metrelik bir kuyuda nasıl sıkıştığı gizemini korurken, bir itfaiyeci tarafından delikten çıkarılabildi.

Yakındaki bir hastaneye götürülen yaşlı kadını kontrol eden doktorlar, durumunun iyi olduğunu söylüyor. Dr. Karina Rocha, "O gayet iyi durumda, herkes Dona'nın iyileşmesinden memnun" ifadesini kullandı.

Muayenede herhangi bir kırık, yaralanma veya ciddi bir travma bulunmadı. Yaşlı kadının komşuları, Dona'nın hasta bakıcı olarak çalıştığını ve sabah işe gitmeyince kaybolduğunun anlaşıldığını söyledi.

Son Güncelleme: 2.03.2021 09:55:50
ETİKETLERkadın  orman