UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“TÜM TÜRKİYE’YE ÖZEL SORUŞTURMA BÜROLARI KURULACAK!”

Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek için yeni yaptırımların uygulanacağını belirten Erdoğan, "Kadına karşı şiddet suçlarını etkin şekilde soruşturmak amacıyla kurulan özel soruşturma bürolarını ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz. Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz." ifadelerini kullandı.

“TÜM TÜRKİYE’YE ÖZEL SORUŞTURMA  BÜROLARI KURULACAK!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen 1,5 yıllık hazırlık sürecinde, toplumun her kesimi çalışmalara dahil edildi." ifadelerini kullandı. 11 hedef ve 9 amaç şeklinde hazırlanan planda kadına yönelik şiddeti en aza indirecek yaptırımların uygulanması da kapsama alındı.

"ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA AVUKAT GÖREVLENDİRİLMESİNİ SAĞLIYORUZ"

Kadına karşı şiddet suçlarını etkin şekilde soruşturmak amacıyla kurulan özel soruşturma bürolarının ülke genelinde yaygınlaştırılacağını belirten Erdoğan, "Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Tek taraflı ısrarlı takip fiillerini ayrı bir suç olarak düzenliyoruz. Şiddet mağduru kadınlara avukat görevlendirilmesini sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 2.03.2021 15:24:56
ETİKETLERerdoğan  kadına şiddet