UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ROBOT KÖPEK” POLİS OPERASYONUNDA GÖREV ALDI

New York Polis Departmanı bir binaya düzenlediği tehlikeli operasyonda Boston Dynamics'in robot köpeğinden yardım aldı. Digidog lakaplı robot köpek silahlı saldırganların izini sürdü.

“ROBOT KÖPEK” POLİS OPERASYONUNDA GÖREV ALDI

Boston Dynamics tarafından geliştirilen robot köpek Spot, 2019 yılında emniyet güçleri tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Yetenekleriyle adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Spot bu kez tehlikeli bir operasyonda görev aldı.

New York Polis Departmanı kendilerine iletilen, eve zorla girilme ihbarının ardından harekete geçti. Düzenlenen operasyonda, Digidog lakaplı robot köpek kullandı. Digidog silahlı saldırganların saklandığından şüphe edilen binaya gönderildi.

Kameralarla donatılan ve engelleri tek başına aşmak için gerekli tüm algoritmalara sahip olan robot köpek kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirdi. Hedef lokasyonda kimsenin olmadığını tespit ederek bunu kendisinden haber bekleyen polis ekibine bildirdi.

Boston Dynamics'in robot köpeği Spot şu anda 74.500 dolar karşılığında satın alınabiliyor. Ancak şirket Spot'un kullanım şekliyle ilgili bazı kurallar belirlemiş durumda. Boston Dynamics robot köpeğin silahlandırılmasını istemiyor. Ancak Spot'un emniyet güçlerine bu şekilde eşlik etmesinin önünde herhangi bir engel yok.

Son Güncelleme: 3.03.2021 11:01:30
ETİKETLERrobot  polis