UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PERSEVERANCE UZAY ARACI MARS’TA İLK İZLERİNİ BIRAKTI!

Mars keşif aracı Perseverance, Mars'ta ilk test sürüşünü başarıyla gerçekleştirdi. NASA'nın paylaştığı tarihi fotoğraflardaki lastik izleri dikkat çekti.

PERSEVERANCE UZAY ARACI  MARS’TA İLK İZLERİNİ BIRAKTI!

Perseverance’ın Mars'taki Jezero Krateri'ne 18 Şubat 2021’de başarılı şekilde iniş yapmasıyla beraber gezegenin yüzeyinden atmaya başladığı fotoğraflar dünya çapında heyecan yarattı.

Mars keşif aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'de ilk test sürüşünü başarıyla gerçekleştirdi.

NASA, son olarak resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda Perseverance’ın kraterde 33 dakikada tam 6 buçuk metre yol aldığını paylaştı.

Twitter'dan yaptıkları paylaşımda, Perseverance'ın ağzından "Mars'ta ilk test sürüşümü yaptım. Tekerlek izlerimin başlangıcına bakıyorsunuz. Yapacak daha çok şey var" ifadelerini kullanan NASA'nın yaptığı bu paylaşım, bilim dünyasını oldukça heyecanlandırdı.

Perseverance, 4 metrelik mesafeye yol aldı. Ardından 150 derecelik bir dönüş sonrası 2,5 metre daha ileri doğru hareket etti.

Mars keşif aracının lastik izlerini bıraktığı da görüldü.

NASA mühendisi Anais Zarifian, ilk test sürüşünden "Bu bizim ilk denememizdi" sözleriyle bahsederken test sürüşünün 'inanılmaz' derecede iyi geçtiğini belirtti.

Zarifian "Bu ekibimiz için çok büyük kilometre taşı" dedi.

Son Güncelleme: 6.03.2021 14:59:15
ETİKETLERNASA