UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O İLİN VALİLİĞİNDEN BUZLANMA VE DON UYARISI!

Bursa Valiliği'nce Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin kentte kar yağışı beklendiğine yönelik uyarına dikkat çekilirken, olası buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.

O İLİN VALİLİĞİNDEN BUZLANMA VE DON UYARISI!

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin son değerlendirmelerine göre Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik’te yarın itibarıyla kar yağışı beklendiği kaydedildi. Açıklamada, “10.04.2021 Cumartesi günü Bursa merkez ve doğu ilçeleri, Bilecik il geneli ile Eskişehir ve Kütahya’nın kuzey kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar olacağı tahmin edilmektedir. 11.04.2021 Pazar günü Bursa ve Kütahya’nın batı kesimleri dışında karla karışık yağmur ve kar yağışlarının aralıklarla etkisini devam ettireceği beklenmektedir. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacak olup, rüzgarın cuma ve cumartesi günleri kuzey yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (50-80Km/saat) eseceği tahmin edildiğinden; kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, hızlı sıcaklık düşüşüne bağlı kar yağışları, buzlanma ve don olayı, kuvvetli rüzgâr ve fırtına, gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca zirai don beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tarımla uğraşanların tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Son Güncelleme: 8.04.2021 18:11:19
ETİKETLERbursa  fırtına  meteoroloji