UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KİM, BAKANI İDAM ETTİ!

Eniştesini toplantıdan apar topar çıkarıp köpeklerle dolu bir kafese atan, bir generali ise piranalara parçalatan Kuzey Kore lideri, bu kez yeterli görüntülü arama yapmayan Eğitim Bakanı'nı öldürttü.

KİM, BAKANI  İDAM ETTİ!

2021'e fırtına gibi bir giriş yapıp yeni füzelerini gösteren, bir yılı aşkın suskunluğun ardından füze testleri yapan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünyayı dehşete düşüren adımı attı.

Uluslararası medya Güney Kore merkezli Daily NK gazetesinin haberini gündeme taşıdı, yeryüzünün en yalnız ülkesi Kuzey Kore'nin sessiz sedasız imza attığı vahşetin detayları ortalığa saçıldı.

Habere göre, Kim Jong-un yeterli görüntülü arama gerçekleştirmeyen Eğitim Bakanı'nı idam etti. Rejimin ilkelerini uygulamada başarısız olan Eğitim Bakanı ayrıca iş yükünden de şikayetçiydi.

Daily NK, haberini Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı'ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG'nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükümetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.

Soruşturmanın ardından adı açıklanmayan eğitim bakanı idam edildi. Daily NK, yeni Eğitim Bakanı'nın adını Ri Guk Chol olarak verdi. Ri Guk Chol, ülkenin ilk üniversitesi olan başkent Pyongyang'daki Kim Il Sung Üniversitesi'nin rektörü olarak görev yapıyordu.

GENERALİ PİRANA AKVARYUMUNA ATMIŞTI

Çılgın lider Kim Jong-un’un kendisine darbe girişiminde bulunmakla suçladığı bir generali piranalarla dolu bir akvaryuma atarak infaz ettiği, 2019 yılında dünya gündemine bomba gibi düşmüştü.

İngiliz medyası, adı açıklanmayan generalin Kuzey Kore liderinin rezidansındaki, içinde Brezilya’dan getirtilen yüzlerce pirananın bulunduğu akvaryuma atılır atılmaz öldüğünü yazmıştı.

Dünya medyasındaki haberlerde, tüyler ürperten olayda Kim Jong-un’un 1965 yılı yapımı 'You Only Live Twice' adlı James Bond filmindeki infaz yönteminden esinlendiğinden söz edilmişti.

ENİŞTESİNİ KÖPEKLERE PARÇALATTI

37 yaşındaki Kim Jong-un vatana ihanetle suçladığı eniştesi Çang Sung-taek ve beş diğer görevliyi ise 2013 yılının sonunda idam etmiş, haber dünyaya resmi ajans KCNA tarafından duyurulmuştu.

Çang Sung-taek Komünist Partisi Genel Kurul Toplantısı’ndan üniformalı görevler tarafından apar topar çıkarılıp tutuklanmış ve yolsuzluk suçlamasıyla mahkemeye çıkarılmıştı.

Eniştesini gözünü kırpmadan öldüren Kim, yeni yıl mesajında, "Bu kararlı eylem ülkenin birliğini kuvvetlendirmiştir. Partimizin, parti karşıtı, devrim karşıtı unsurların arındırılmasına yönelik aldığı bu yerinde karar, partimiz içindeki dayanışmanın sağlamlaştırılmasına yardımcı olmuştur" demişti.

Pyongyang yönetiminin iki numarası olarak görülen Çang, Kuzey Kore'nin bir önceki lideri Kim Jong-il’in kız kardeşiyle evliydi. Çang'ın 2011’de babasından sonra liderlik koltuğuna oturan Kim Jong-un’a rehberlik ettiğine inanılıyordu.

Toplu infazın detayları ise birkaç gün sonra devlet kontrolündeki Çin menyasına yansımış, kurbanların çırılçıplak soyulup 120 köpeğin bulunduğu bir kafese atıldığı belirtilmişti.

Singapur'da yayımlanan Strait Times gazetesinden Çing Çeong, "Bu haber, genç Kuzey Kore liderinin ne kadar acımasız olduğunu ortaya koyuyor. Bu haberin Pekin'in denetimindeki bir gazetede yer alması, Çin'in Kim'le ilişkilerine artık önem vermediğini gösteriyor" ifadesini kullanmıştı.

10 yıldır Kuzey Kore'yi yöneten Kim Jong-un'un şimdiye kadar onlarca devlet görevlisi için idam emri verdiği tahmin ediliyor. Bunlardan biri, Kuzey Kore'nin ABD Büyükelçisi.

SIFIR MASKE

Şimdiye kadar hiçbir koronavirüs vakası bildirmeyen Kuzey Kore'de, Kim son olarak İşçi Partisi'nin taban örgütleriyle bir araya geldi. toplantıdan dünyaya servis edilen fotoğraflarda, birim sekreterlerinin yine sosyal mesafe gözetmediği ve hiçkimsenin maske takmadığı gözlemlendi.

Toplantıda tarihi bir itirafta bulunan Kim, koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu zor durumu 1990'larda yaşanan kitlesel kıtlığa benzetti. Kim, "Önümüzde birçok zorluk ve engel var" dedi. 1994'ten 1998'e kadar süren kitlesel açlıkta yaşamını kaybedenlerin sayısı tam olarak bilinmese de, Batılı kaynaklar 3 milyona yakın insanın yaşamını yitirmiş olabileceğini öne sürüyor.

KUZEY KORE ÇILGINA DÖNDÜ

Mart ayında gerçekleşen sınırdaki geleneksel ABD-Güney Kore tatbikatı, Kore Yarımadası'nda tansiyonu zirveye çıkardı. Uzun süredir sessizliğini koruyan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, resmi medya üzerinden Washington'a tehditler savurdu.

ABD lideri Biden'ın Kore politikasını ortaya koymaya hazırlandığı bir dönemde konuşan Kim Yo-jong, sınırdaki Güney Kore-ABD tatbikatına ateş püskürüp Washington'a 'bela çıkartmama' uyarısında bulunmuştu. Kim Yo-jong, resmi Rodong Sinmun gazetesinde yayımlanan açıklamasında "Topraklarımızdan okyanusa doğru barut kokusunu yaymaya uğraşan ABD'deki yeni yönetime bir tavsiye. Gelecek dört yılda huzur içinde uyumak istiyorlarsa, bir ilk adım olarak bela çıkartmaktan sakınmaları iyi olur" dedi.

Kız kardeş Kim, işgal hazırlıkları olarak gördükleri ortak tatbikatlara karşı ülkesinin tavrını tekrarlamış ve "Güney Kore yine 'Savaş yürüyüşünü, 'Kriz yürüyüşünü' seçti" ifadelerini kullanmıştı. Kim Yo-jong, Kim Jong-un'un küçük kız kardeşi ve kardeşler arasında yakın ve güçlü bir müttefik olarak görülen tek isim.

Reuters haber ajansı, tatbikatın Kuzey Kore tarafından yakından izlendiğini, Pyongyang yönetiminin söz konusu gövde gösterisini 'savaş provası' olarak tanımladığını bildirmişti.

GECE YARISI YAYINLANDI

Uluslararası haber ajanslarının geçen hafta Perşembe gününün ilk saatlerinde peş peşe 'son dakika' koduyla duyurduğu füzelerin fotoğrafları, Cuma günü gece yarısı resmi medya tarafından yayınlandı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, dünyanın ödünü koparan füzelerin taktik güdümlü olduğunu ve 2,5 tonluk savaş başlığı taşıyabileceğini ilan etti. KCNA'ın karelerinde füzeleri alkışlayan generaller de var.

Japon Denizi'ne doğru ateşlenen iki füzenin 600 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurduğunu aktaran KCNA, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un test alanında çekilmiş fotoğraflarını paylaşmadı.

Bunun yerine Kim'i Kuzey Kore'nin ürettiği bir otobüs ile Pyongyang'daki nehir manzaralı inşaat projesini incelerken gösteren fotoğraflar resmi haber ajansı tarafından servis edildi.

Son Güncelleme: 10.04.2021 14:30:46
ETİKETLERMEB  kim jong