UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BOŞANMA DAVASI HABERLERİNE YAYIN YASAĞI GELDİ!

Ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in 11 yıldır evli olduğu Rıza Zarrab’a Bodrum Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. Gündeş’in Zarrab’a yönelik boşanma davası açtığına ilişkin yayınlanan haberler sonrası, Gündeş’ten flaş bir hamle geldi.

BOŞANMA DAVASI  HABERLERİNE  YAYIN YASAĞI GELDİ!

Ebru Gündeş, avukatları Mehtap Çelikbilek ve Erkan Koşaran aracılığıyla Bodrum Aile Mahkemesi'ne başvurarak özel hayatın gizliliğini ve davanın gizlilik kararının ihlal edilmesi nedeniyle boşanma davası ile ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesi talebinde bulundu.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Ebru Gündeş'in avukatlarının Bodrum Aile Mahkemesine sunduğu dilekçede, ulusal ve yerel basında boşanma davasına ilişkin haberlerin yayınlandığı, mahkeme tarafından alınan karar doğrultusunda yargılama işlemlerinin gizli olarak yürütülmekte olduğu vurgulandı.

Talebi değerlendiren Bodrum Aile Mahkemesi, gizlilik kararına rağmen yapılan haberlerin önüne geçilmesi amacıyla boşanma davası ile ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesine hükmetti.

GİZLİLİK KARARI İHLAL EDİLDİ

Kararda, Boşanma dosyasındaki bilgi, belge ve evrakların gizli tutulmasına ve dosya üzerinde inceleme yapılmasının hakim izine tabii tutulmasına dair karar verildiği, ancak yazılı ve görsel basında dava dilekçesinin içeriğinin yayınlandığı ve özel hayatın gizliliğinin ve davanın gizlilik kararının ihlal edildiğini, Anayasa'nın 20.maddesi ve mahkemenin ara kararı doğrultusunda yayın yapılmasının durdurulmasına yönelik ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etmiştir" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 17.04.2021 10:05:49
ETİKETLERebru gündeş  reza zarrab