UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KRALİYET PRENS PHİLİP'İ SON YOLCULUĞUNA UĞURLUYOR!

Geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yuman İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni bugün gerçekleşecek. Törende Prens'in dört çocuğu cenaze aracının yanında yürüyecek olup, isteği üzerine Prens'e sade bir tören düzenlenecek. Öte yandan Kraliyet ailesine girdiği ilk günden bu yana ilk kez böylesi büyük bir merasime katılacak olan Kate Middleton'un siyahlar içinde olduğu ve Kraliçe'nin incilerini de taktığı dikkat çekti.

KRALİYET PRENS PHİLİP'İ SON  YOLCULUĞUNA UĞURLUYOR!

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni bugün Türkiye saati ile 17:00'da gerçekleşecek. Törende Prens Philip'in dört çocuğu Prens Charles, Andrew ve Edward ile Prenses Anne cenaze aracının yanında yürüyecek olup, Prens Philip'in isteği üzerine sade bir tören düzenlenecek. BBC'nin aktardığı habere göre Prens'in cenazesi armasının bulunduğu kişisel bayrağına sarılacak. Bayrakta ise İngiliz unvanlarından Yunan kökenine dair Prens'in hayatına dair unsurlar yer alıyor.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan törene dair detaylar gelmeye başlarken tüm dünya da gözünü Windsor Kalesi'nde bulunan St George's Kilisesi'ne çevirdi. Törene siyah ciple geldiği görülen ve basının odaklandığı isimlerin başında gelen Cambridge Düşesi Kate Middleton da ölüm haberinin ardından ilk kez görüntülendi.

KRALİÇE'NİN İNCİLERİNİ TAKTI

Üç çocuk annesi Kate, cenaze töreni için eşi Prens William ile Windsor'a giderken siyah bir yüz maskesi ve dantel duvaklı bir şapka tercih etti. Fotoğrafları çekilen Kate Middleton'ın Kraliçe'nin incilerini de taktığı dikkat çekti. Kraliçe'nin kendi koleksiyonundan Japon İnci Gerdanlık Kolyesi, bir zamanlar Kate'in merhum kayınvalidesi Prenses Diana tarafından 1982'de Hollanda için düzenlenen bir devlet ziyafetinde takılmıştı.Öte yandan arabanın arka koltuğunda görüntülenen Kate Middleton, Kraliyet ailesine girdiğinden günden bu yana bugün ilk kez böylesi büyük bir cenazeye katılacak.

TÖRENE DAİR DETAYLAR

Törene katılacak 30 kişi koronavirüs önlemleri dahilinde maske takacak ve sosyal mesafe kullarına uyacak. Kraliçe ise koltuğunda tek başına oturacak. Prens Phillip'in tabutunu St George Şapeli'ne özel bir Land Rover taşıyacak. Törene katılacak olan isimler, askeri üniforma değil madalyaların taşındığı resmi kıyafetler ya da günlük elbiseler giyecek.


Son Güncelleme: 17.04.2021 17:51:28
ETİKETLERingiltere  prens philip