UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU THODEX VURGUNU!

Türkiye yeni bir Çiftlik Bank vakasıyla karşı karşıya kaldı. Son yılların en popüler yatırım araçlarından olan kripto paralara ilişkin büyük vurgun yapıldığı iddia ediliyor. Türkiye’nin en büyük üçüncü kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp yurt dışına çıktı. Yatırımcıların 2 ila 10 milyar dolar arasında parasının buharlaştığı iddia ediliyor.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU  THODEX VURGUNU!

Kripto para yatırımcıları büyük tedirginlik içine girdi. 20 Nisan’dan bu yana hizmet vermeyen kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in önce siteyi bakıma alacağını duyurup sistemleri kapattı. Sonrasında ise Thodex’ten yapılan açıklamaya göre bir kuruluşun şirkete yatırım yapmak istemesi nedeniyle tekliflerin değerlendirilme aşamasına geçildiği belirtildi. Açıklamada, devir işlemleri tamamlanana kadar kripto para alım ve satımına yönelik işlemlerin durdurulduğu, devir sürecine kadar ise kullanıcıların bilgilendirileceği, internette yer alan olumsuz haberlere ise itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

TAHMİNİ 2-10 MİLYAR DOLAR KAÇIRDI

Kılıç “Faruk Fatih Özer tahmini olarak 2 ile 10 milyar dolar arasında parayı alıp yurt dışına kaçmış olabilir. Miktarı tahmin etmek çok net değil, soruşturma neticesinde rakamlar netleşecektir” açıklamasını yaptı.

TAYLAND’A MI GİTTİ?

Özer’in Tayland’a gittiğine dair ortaya atılan iddialar olduğunu belirten Kılıç “Instagram’da Tayland’a gittiğine dair paylaşımlar yapıldığı öne sürüldü, bu konuda nereye gittiği tam belli değil” dedi.

SAVCILIK İFADEYE ÇAĞIRDI, GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Savcılığın Faruk Fatih Özer’i ifadeye polis kanalıyla çağırmasıyla birlikte POLNET’ten yapılan kontrollerde 20/04/2021 tarihinde saat 17:57’de İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yaptığının tespit edildiğini belirten Kılıç, mağdurların iki aşamalı olarak hareket edebileceğini, ilkinin savcılığa suç duyurusu ikincisinin ise elindeki meblağa göre tüketici hakem heyeti ya da tüketici mahkemesine başvurmak olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 22.04.2021 10:18:56
ETİKETLERThodex  Faruk Fatih Özer