UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“BEN DE O MAĞDURLARDAN BİRİ OLABİLİRDİM”

Kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 2 milyar dolarla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçan THODEX CEO'su Fatih Özer'in eski sevgilisi Eslem Sena Nur çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BEN DE O MAĞDURLARDAN BİRİ OLABİLİRDİM”

Fatih Özer ile bir yemek sırasında tanıştıklarını belirten Eslem Sena Nur, "Bu kadar insanın hakkını yiyen bir insanla yan yana gelmem imkansız gerçekten. Bende halktan biriyim bende onlardan biriyim bende o mağdurlardan biri olabilirdim." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 milyor dolarla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtığı öne sürülen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

391 bin kişinin işlem yaptığı kripto para borsası Thodex ile ilgili Faruk Fatih Özer hakkında, birçok şehirde nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunulurken, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis tarafından şirkette yapılan aramanın tamamlanmasının ardından bilgisayarlara el konuldu. Şirkette yapılan aramalar yaklaşık 5 saat sürdü.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Adalet Bakanlığı, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için kırmızı bültenle aranması ve iadesi için işlem başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü de Özer hakkında Interpol nezdinde kırmızı bülten çıkarıldığını duyurdu. Bakan Soylu ayrıca, Özer'in iadesi için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile görüştü.

BANKALARDAKİ PARASINA EL KONULDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada, Thodex ile ilgili olayın duyulur duyulmaz gerekli hukuki ve ihtiyati tedbirlerin alındığını belirten Bakan Soylu, "Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz." dedi. Öte yandan Bakan Soylu, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in bankalardaki 31 milyon lirasına el konulduğunu ifade etti.

ESKİ SEVGİLİSİ ESLEM SENA NUR SABAH'A KONUŞTU

Eslam Sena Nur, Fatih Özer hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Nur, "Fatih Özer ile bir yemek sırasında tanıştık arkadaşlığımız sonra ilişkiye dönüştü. Kendisi çok kıskançtı, bu yüzden ayrıldık. Ama şu an mağdur olan bir sürü insan var ve asla geri dönmem. İnsanlar elinde sermeye olduğu zaman böyle şeylere yatırım yapar.

İnsan bu tarz işlere girdiği zaman önce güven arıyor. Faruk Fatih Özer de gerçekten insanların güvenini kazanmıştı. Hatta birkaç ünlü ismi de reklamlara çıkarmıştı. Bu yüzden güven kazandı. Bizim insanlarımız bu güveni görünce paralarını katlamak için bu işe başvuruyorlar. bu kadar insanın hakkını yiyen bir insanla yan yana gelmem imkansız gerçekten. Bende halktan biriyim bende onlardan biriyim bende o mağdurlardan biri olabilirdim." ifadelerini kullandı.

Eslem Sena Nur, Faruk Fatih Özer'in yazılım ile ilgilendiğini ve sürekli yurt dışına gidip geldiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir işe geçeceğini tahmin bile edemezdim. Ben tek başına yapacağını düşünmüyorum bir piyon vardır ve piyonun arkasında da vezir. Bu kişilerin kim olduğunu inanın bilmiyorum. Sadece yurt dışında ve Türkiye'de Anadolu yakasında 2 tane yazılım şirketi vardı, hep onlar ile ilgileniyordu.

"NE OLMUŞTU?

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer'in 2 milyar dolarlık vurgun ile yurt dışına kaçtığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Avukat Abdullah Üsame Ceran'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusunda, Koineks Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in sahip olduğu şirket tarafından 20 Eylül 2017'de kurulan Thodex isimli kripto para borsasında, yaklaşık bir haftadır banka hesaplarına para çekme hususunda aksaklık yaşandığı, sürecin, borsanın tamamen işleme kapanmasıyla devam ettiği vurgulanmıştı.

 

Son Güncelleme: 26.04.2021 21:05:46
ETİKETLERthodex