UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

THODEX SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME!

THODEX kripto para borsası dolandırıcılığıyla ilgili gözaltına alınan 70 şüpheli arasında olan 61 şüphelinin ardından emniyette bulunan 16 thodex şüphelisi de İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi. 16 şüpheliden 3’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken 4’ü adli kontrolle 9’u da tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme sorgularının ardından mahkeme, 6 şüphenin tutuklanmasına, 7 şüphelinin ise adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

THODEX SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME!

Geçtiğimiz günlerde adliyeye getirilen 61 şüphelinin 33'ünün savcılıktan 28'inin ise Sulh Ceza Mahkemesi'nden adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından emniyette bulunan 16 şüpheli de bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti.

16 ŞÜPHELİ ADLİYEYE GETİRİLMİŞTİ

Emniyetten çıkarılarak sağlık kontrolü için hastaneye götürülen 16 şüpheli, hastane kontrollerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Faruk Fatih Özer'in abisi ve kız kardeşinin de içinde bulunduğu 8 şüpheli hakkında ek gözaltı kararı verilmişti.

3 ŞÜPHELİ SAVCILIKTAN SERBEST BIRAKILDI

Adliye getirilen ve aralarında Faruk Fatih Özer'in abisi ve kız kardeşinin de bulunduğu 16 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı. 16 şüpheli arasında olan 3 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

9 ŞÜPHELİ TUTUKLAMAYA SEVK EDİLMİŞTİ

Geriye kalan 4 şüpheli 'Suç işleme amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlarından adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle, 9 şüpheli ise 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlarından tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 9 thodex şüphelisi arasında Faruk Fatih Özer'in abisi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer de yer aldı.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

 

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorgularının ardından tutuklamaya sevk edilen 9 şüpheliden 6'sı tutuklanırken geri kalan 7 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 29.04.2021 19:59:46
ETİKETLERthodex  tutuklama