UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

24 HASTA OKSİJEN YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Hindistan'ın Karnataka eyaletindeki bir hastane ve bir özel klinikte aralarında Kovid-19 tedavisi görenlerin olduğu 24 hastanın oksijen yetersizliği nedeniyle can verdiği iddia edildi.

 24 HASTA OKSİJEN YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Independent'ın haberine göre, Çamarajanagar kentinde gece 00.30-02.30 arasında tıbbi oksijen stoklarının tükenmesi nedeniyle solunum cihazına bağlı hastalara yaşamsal destek sağlanamadı.

Yaşanan sıkıntı nedeniyle kentteki bölge hastanesi ile özel bir klinikte tedavi gören 24 hastanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Çamarajanagar Kamu Hizmeti Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. MR Ravi, Times of India'ya yaptığı açıklamada, hastane raporlarına göre 12 hastanın oksijen yetersizliğinden hayatını kaybettiğini doğrularken, diğer 12 hastanın ise eş zamanlı rahatsızlıklar ve diğer tıbbi sorunlar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Bölgeden sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı S Suresh Kumar ise Press Trust of India haber ajansına yaptığı açıklamada, Çamarajanagara kentindeki hastanelerde oksijen yetersizliği yaşandığını kabul ederek ölümlerin tamamının oksijen yetersizliğine bağlamanın doğru olmadığını ifade etti.

Günlük vaka sayısının 30 Nisan'da ilk kez 400 binin üzerine çıktığı Hindistan, günlük olarak en fazla vaka ve ölümün kaydedildiği ülke konumunda bulunuyor. Vaka sayısındaki artış nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranının sınıra yaklaştığı ülkede ilaç, oksijen ve tıbbi malzeme sıkıntıları yaşanıyor.

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2021 18:38:03
ETİKETLERhindistan  coronavirüs