UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VEBITCOIN SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME!

Muğla'da yürütülen Vebitcoin soruşturması ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şirkette yetkili konumda çalıştığı tespit edilen 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelendiği öğrenildi.

VEBITCOIN SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME!

Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi ekipleri, şirkette yetkili konumda çalıştığı tespit edilen 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında, şirket adresi ile şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelendiği, ilgili kurumlarla koordineli olarak soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, Vebitcoin'in Türkiye'deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etmiş ve Vebitcoin firması ve yöneticileri hakkında inceleme başlatmıştı.

23 Nisan'da Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca da Vebitcoin'in yürüttüğü işlemlerle ilgili mağduriyetler bulunduğu iddiaları üzerine "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatılmış, şirket merkezinde ve bir kısım adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerini müteakip şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişi tutuklanmıştı.

SKANDALLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Şirketin CEO'su İlker Baş'ın daha önce yasa dışı bahis şebekesinin dört liderinden biri olduğu ve İlker Baş'ın eşi 'hanım ağa' lakaplı Güliz Baş'ın Eylül 2014'te, sanal dolandırıcılığa karşı 'Zenginler Kulübü' kurduğu ortaya çıkmıştı. Güliz Baş verdiği bir röportajda, sosyal medyadaki İddaa dolandırıcılığını önlemek amacıyla 'Zenginler Kulübü'nü kurduklarını belirtmişti.

Son Güncelleme: 5.05.2021 20:53:14
ETİKETLERvebitcoin