UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS SERTİFİKASI GELİYOR

İsviçre'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıranlar, test sonucu negatif çıkanlar ve virüse yakalanıp iyileşenler için geçerli olacak Kovid-19 sertifikasının gelecek haziran sonu itibariyle yürürlüğe gireceği bildirildi. .

 CORONAVİRÜS SERTİFİKASI  GELİYOR

İsviçre Federal Halk Sağlığı Dairesi'nden (FOPH) yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 sertifikasının Federal Bilgi Teknolojisi Dairesi (FOITT) tarafından tavsiye edildiği belirtildi

Açıklamada, "sahteciliğe karşı korumalı" sertifikanın aşı yaptıranlar, testi negatif çıkanlar ve Kovid-19'a yakalananlar için geçerli olacağı ve haziran sonunda uygulamaya konulacağı aktarıldı.

Sertifikanın Avrupa Birliği Komisyonunca hazırlanan ve "Dijital Yeşil Sertifika" adı verilen belge ile uyumlu olduğu, ayrıca mümkün olan en basit teknolojinin kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca hazırlanan sertifikanın "kullanıcı dostu, hem akıllı telefonlarda hem de belge olarak verilmesi, basit ve hızlı" olması gerektiği vurgulandı. Veri koruma ve güvenlik gereksinimlerinin karşılanacağı ve kişisel verilerin merkezi olarak depolanmayacağı şekilde tasarlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Öte yandan, İsviçre'de son 24 saatte 31 bin 85 test yapıldı, 1 bin 546 vaka tespit edildi ve 4 kişi yaşamını yitirdi.

Son Güncelleme: 7.05.2021 20:03:07
ETİKETLERİSVİÇRE  COROVİRÜS