UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KANAL İSTANBUL PROJESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul projesine kararlı şekilde devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul projesini başlatacağız" dedi

KANAL İSTANBUL PROJESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne yaz aylarında başlanacağını bildirdi.

Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Altındağ'da yapımı devam eden konutları gezdi. Örnek daireyi inceleyen Kurum, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Başpınar Mahallesi'ne gelen Kurum, burada inşası devam eden Millet Bahçesi'ni gezdi.

Ardından incelemelerde bulunmak için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ne gelen Kurum, burada açıklamalarda bulundu.

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'de her alanda yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, Kovid-19 salgını sürecine rağmen kentsel dönüşüm, sosyal konutlar, millet bahçeleri ve belediyelerin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 450 konuttan oluşan örnek çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Kurum, bu projenin ağustos itibarıyla tamamlanacağını açıkladı.

Kurum, Ankara'nın 14 ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edildiğini belirterek, "Geçtiğimiz haftalarda Çankaya'da İleri Mahallemizde bir binanın çökmesi sebebiyle hem bu binayı hem de etrafındaki 11 binayı boşaltmış, kentsel dönüşüm sürecini başlatacağımızı ifade etmiştik. Şimdi 11 binada yaklaşık 150 bağımsız bölümden oluşan projemizi TOKİ hazırladı. Onun da bayramdan sonra hızlı bir şekilde inşa çalışmaları başlayacak ve söz verdiğimiz gibi bir yıl içinde de vatandaşlarımıza konutlarımızı vereceğiz." dedi.

Kızılcahamam'daki Kasaplar Çarşısı'nın geçen ay yandığını hatırlatan Kurum, "Orada da 64 dükkan ve altında otoparkı olan, Kızılcahamam'ın içinde çok örnek bir çarşımızı, meydanımızı kazandıracak projemizi de başlatıyoruz. Bayramdan sonra buranın da ihalesi gerçekleşecek." bilgisini paylaştı.

Son Güncelleme: 8.05.2021 21:25:33
ETİKETLERkanal  istanbul  kanal istanbul