UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HASTANELERDE YATAK VE OKSİJEN TÜKENİYOR!

Son haftalarda koronavirüs salgınında en büyük felaketi yaşayan Hindistan'ın ardından komşu ülke Nepal'de de vakalar ve ölümler önlemez bir artışa geçmiş durumda. Uzmanlar Nepal'in yeni Hindistan olacağını belirtirken vakaların sadece 1 ayda yüzde 2500 oranında arttığını duyurdu.

HASTANELERDE YATAK VE  OKSİJEN TÜKENİYOR!

Hindistan'ın ardından Nepal'de de günlük yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları salgının başından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Nepal'de dün 8 bin 287 vaka bildirilirken bu geçen ay bildirilen 337 vakadan sonra inanılması güç bir artışa işaret ediyor. Uzmanlar Nepal'in yeni Hindistan olacağını belirtirken vakaların sadece 1 ayda %2500 oranında arttığı uyarısında bulundu.

Öte yandan dün 53 kişinin hayatını kaybettiği ülkede dört hafta önce sadece bir ölüm kayıtlara geçmişti.

Doktorlar hastanelerde yatak sıkıntısı baş gösterdiğini ve Nepal'in de tıpkı Hindistan gibi büyük bir oksijen sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu aktarıyor.

Nepalli doktorlar, ülkede oksijen ve yatak yetersizliği nedeniyle büyük bir kriz uyarısında bulundu.

Katmandu'da İleri Tıp ve Cerrahi Hastanesi Başkanı Dr. Jyotindra Sharma, Kovid-19 hastalarını tedavi eden hiçbir hastanede boş yatak kalmadığını belirterek "Yeterli yatak olsa bile oksijen sıkıntısı var." ifadelerini kullandı.

Hastanelerin kapasitesinin artırılmasının hemen gerçekleşebilecek bir plan olmadığına işaret eden Sharma, hastaların sokaklarda hayatını kaybedebileceğinden endişe ettiklerini aktardı.

Son Güncelleme: 10.05.2021 11:57:20
ETİKETLERcoronavirüs  nepal  hindistan