UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ACILI ANNE, ÇIKAN KARARA İSYAN ETTİ!

Adana’da 2 yıl önce yolun karşısına geçmek isteyen 14 yaşındaki Leyla Sevler’e otomobiliyle çarpıp, ölümüne neden olan Nesrin Bugan, 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kızının ölümünden sonra dünyaya gelen ve aynı adı taşıyan 3 aylık kızı Leyla’ya sarılarak acısını dindirmeye çalışan Gülzade Sevler, kararla birlikte bir kez daha yıkılarak, “Hangi anne vicdanı 4.5 yılı kabul eder?” dedi.

ACILI ANNE, ÇIKAN  KARARA İSYAN ETTİ!

Kaza, 9 Kasım 2019’da merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı’nda meydana geldi. Hafta sonu etüt merkezine giden Leyla Sevler, iki kız arkadaşıyla birlikte yiyecek almak için yolun karşısındaki kafeteryaya gitti. Leyla ile arkadaşları yeniden etüt merkezine dönerken, bulvar üzerindeki yaya yolundan karşıya geçmek istedi. Bu sırada Nesrin Bugan yönetimindeki otomobil, Leyla Sevler’e çarptı. Refüje savrulup, başını kaldırım taşına çarpan Leyla Sevler, kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Kaza anı ise bölgedeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.

Gözaltına alınan sürücü Nesrin Bugan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece hamile olduğu gerekçesiyle ev hapsi tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘HAYALLERİ VARDI, ELİNDEN ALINDI’

Adana 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Nesrin Bugan 21 Nisan günü görülen davanın karar duruşmasında 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı, yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Aile, mahkemenin bu kararıyla bir kez daha yıkıldı.

Kızı Leyla’nın hayalleri olduğunu belirten Gülzade Sevler, “Dava süreci sonuçlandı. Avukatımız, hukuki açıdan güzel bir sonuç aldığımızı söyledi ancak bizim için çok kötü bir durum. Hangi anne vicdanı 4.5 yılı kabul eder? Kabul edemiyorum. Suç, benim kızımın değildi. Yüzde yüz karşı taraf suçluydu. ‘Hız ölüm getirir’ deniyor ama buna rağmen bu ceza bizi tatmin etmedi. Karşı taraf mahkemeye dahi katılmadı” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.05.2021 16:21:42
ETİKETLERanne  kız