UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ELİTLER ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ! ÜNLÜ İSİMLERİ ŞOKA UĞRATAN HIRSIZLIK!

İstanbul'da çok sayıda ünlünün evini mesken tutan 8 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. 2 ayda 14 adrese dadanan "Elitler" çetesi, Fener Rum Patriği II. Bartholomeos, Eti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Aydan Kanatlı, Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar, oyuncu Eda Erol, Ersel Makine Yönetim Kurulu Üyesi Ersel Gülbeyaz, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvard Danzikyan ve iş insanı Burhanettin Yıldız gibi pek çok ismin evine girerek toplam 15 milyon lir

ELİTLER ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ! ÜNLÜ İSİMLERİ ŞOKA UĞRATAN HIRSIZLIK!

 İstanbul'da çok sayıda ünlünün evini mesken tutan 8 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. 2 ayda 14 adrese dadanan "Elitler" çetesi, Fener Rum Patriği II. Bartholomeos, Eti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Aydan Kanatlı, Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar, oyuncu Eda Erol, Ersel Makine Yönetim Kurulu Üyesi Ersel Gülbeyaz, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvard Danzikyan ve iş insanı Burhanettin Yıldız gibi pek çok isimin evine girerek yaklaşık 15 milyon liralık hırsızlık yaptı. Bunların dışından farklı birçok ismi de soyan 6'sı tutuklu 8 şüpheli İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Çete lideri Ali Rıza Ç. aranıyor. İşte detaylar:

İLK VAKA RUM PATRİĞİ

* Emniyet güçlerine yapılan ilk hırsızlık ihbarı, Rum Patriği II. Bartholomeos'un (Dimitris Arhondonis) hizmetlisi tarafından yapıldı. Eleniça Sarıyanopulo polis merkezinde alınan ifadesinde, kendisinin bahse konu ikametin temizlikçisi olduğunu ve ikamette yaşadığını, Bartholomeos'un ara ara gelip bu evde kaldığını belirtti. Sarıyanopulo, komşularında otururken ikametten duydukları gürültü sonrası ikamete gittiğinde ikametin odasının camının kırılmış olduğunu, ışıklarının açık olduğunu gördüğünü ancak çalınan herhangi bir şeylerinin olmadığını anlattı.

* Hırsızlık şebekesi, polislere yakalanmamak için yüzlerine maske ellerine eldiven taktı. Çaldıkları araç plakalarıyla kameralardan iz bırakmamaya gayret gösterdi. Büşra C. emniyete "Aracımın iki plakası da çalındı" deyince polis, plakaları da bu şebekenin çaldığını tespit etti.

* İkinci olarak Ersel Ağır Makine Sanayi Şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi olan Ersel Gülbeyaz'ın Tuzla'da bulunan ikameti hedef seçildi. Evden yaklaşık 200 bin lira değerinde ziynet eşya çaldılar.

500 BİN DOLARLIK ZİYNETİNİ ÇALDILAR

* Hırsızlar, Eskişehir merkezli bisküvi devi Eti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve daha önce vergi rekortmeni olan Aydan Kanatlı'nın evine girdi. Çalışanı Elif B. ile film izleyen iş kadını gecenin ilerleyen saatlerinde uyumak için gittiği yatak odasını dağınık bir vaziyette gördü. Kanatlı'nın lüks saati ve ziynet eşyaları çalındı. Ortalama zararı 500 bin dolar civarında.

* Hırsızlar, Türkiye'nin ilk AVM'si Ataköy Galeria ve ilk marinası Ataköy Marina projelerini hayata geçiren Bayraktar Holding kurucusu ve Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar ve oyuncu Eda Erol'un da evlerine girmeye çalıştı ancak fark edilince olay yerinden uzaklaştı. Erol, yüzleri maskeli soyguncuları fark edince polislere haber verdi. Bayraktar ise hırsızların oturduğu villanın tel örgülü duvarına tırmandığını fark etti ve polisi aradı.

 

AGOS'UN GENEL YAYIN YÖNETMENİNİ DE SOYDULAR

 

* Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvard Danzikyan ve iş adamı Burhanettin Yıldız'ın evlerine de giren hırsızlar, Danzikyan'ın evinde bulunan altın ve gümüş kol düğmeleriyle altın alyansını çaldı. Yıldız'ın evine giren aynı hırsızlar evde bulunan kasayı taşıyarak kayıplara karıştı. Yıldız, emniyette verdiği ifadesinde kasada 1 milyon 281 bin lira değerinde döviz ve altın bulunduğunu anlattı.

 

ŞANS ESERİ KURTULDU ARANIYOR

* Polis, şebeke liderinin Ali Rıza Ç. olduğunu belirledi. Şebekeyi takibe alan polis, şüphelileri araçla ilerledikleri sırada durdurmak istedi. Kaçan şüphelilerle yaşanan çatışmada bir şüpheli bacağından vurularak durduruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şüpheliler Fırat D., Hüseyin Ç., Mustafa K., Oğuzhan K., Orhan G., Serhat K. ve Volkan Ç. gözaltına alındı. Çete lideri Ali Rıza Ç.'nin ise suçüstü yapılan hırsızlık olayına katılmak üzere yoldayken, şans eseri oğlunun okulda kaza geçirmesi nedeniyle geri döndüğü, hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi. Şüphelilerden 6'sı tutuklandı. 8 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Dava İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

ÖNCE KEŞİF SONRA HIRSIZLIK

Hırsızlar, hedeflerine koydukları adreslerde önce keşif yaptı. İkametlere zorlanmadan girdi. Eylemlerin tamamı 4 kişilik ekip tarafından gerçekleşti. Bir kişi şoför olarak araçta hazır bekledi. Bir kişi gözcülük yaptı. İki kişi adreslere girdi. Şüphelilerden Mustafa K. herhangi bir eyleme katılmadan sadece çete üyelerine "patates hat" olarak bilinen açık hat sağladı. Oğuzhan K. hırsızlıkta kullanılan araçları temin etti.

Girilecek adresleri çete lideri Ali Rıza Ç. belirledi. Araçların benzin parasını o verdi. İlk deneme başarısızsa, yeniden denediler. Kişisel hatlarını hiçbir şekilde hırsızlığa çıkarken kullanmadılar. Eylemde kullandıkları araçlara çalıntı veya ikiz diye tabir edilen plakalar taktılar. Yanlarında kapı, pencere ve kasaları açabilmek için tornavida, demir kesme makası, levye, spiral, oksijen tüpü götürdüler.

Olay yerinde açılamayan kasaları ormana götürüp, kasa açma işini meslek edinenlere açtırdılar.

Son Güncelleme: 16.05.2021 09:53:44
ETİKETLERçete  hırsızlık