UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'DA DOLU SÜRPRİZİ!

Meteoroloji'nin Marmara Bölgesi'nde yağış uyarısı sonrası İstanbul'un Anadolu Yakası'nın bazı bölgelerinde dolu yağışı etkili oldu. Vatandaşlar, araçlarının zarar görmemesi için halı ve battaniyelerle önlem aldı. Çekmeköy'de yaklaşık bir saat süren yağış sürücülere zor anlar yaşattı. Doludan kaçmak için aracını köprü altına park eden Yaşar Albayrak, "Arabamız zarar görmesin diye buraya çektik. Mecburen burada bekliyoruz. Dinmezse zarar olacak" dedi.

İSTANBUL'DA DOLU SÜRPRİZİ!

Anadolu Yakası'nın Çekmeköy, Sultanbeyli ilçelerinde öğle saatlerinde aralıklı gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Şiddetli dolu yağışı araç sürücülerine zor anlar yaşatırken vatandaşlar dolu yağışı nedeniyle zarar görmemesi için üzerlerini battaniye ve halılarla kapladıkları araçlarını korumaya çalıştı.

Mahalle sakini Kadir Haymana, "İlk yağmurla başladı gök gürültüsüyle birlikte. Daha sonrasında birden dolu yağmaya başladı. Herkes arabasını kapattı. Arabasına yetişebilen yetişti" dedi.

ÇEKMEKÖY'DE YAĞMUR VE DOLUDAN KAÇAN SÜRÜCÜLER KÖPRÜ ALTLARINA SIĞINDI

Çekmeköy'de öğle saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Belirli aralıklarla yaklaşık bir saat yağan yağmur ve doluya bazı sürücüler araçlarında, bazıları ise motosiklet üzerinde yakalandı. Sürücüler araçlarına zarar vermemek ve olası bir kazanın da önüne geçmek için araçlarını köprü altlarına park ettiler. Sürücüler, köprü altlarında yoğunluk oluşturdu.

"SU İÇİNDE KALDIM"

Motokurye olarak çalışan Burak Aksu, "Yolda yakalandım, bir anda bastırdı, sağa çektim dinlendim. Paket attım geldim, bir paket daha var ama gidemiyorum. Su içinde kaldım, montumu bile çıkardım. Çalışma saatlerimi kapatmam gerekiyor" dedi

"ARABAMIZ ZARAR GÖRMESİN DİYE BURAYA ÇEKTİK"

Doludan kaçmak için aracını köprü altına park eden Yaşar Albayrak ise "Arabamız zarar görmesin diye buraya çektik. Mecburen burada bekliyoruz. Dinmezse zarar olacak" diye konuştu.

METEOROLOJi'DEN UYARI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

Bölgede, sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Bölgedeki sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yaşanmaması ve mevsim normalleri civarında olması öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle bölgenin batı ve güneybatı, doğusunda kuzey ile kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor

Son Güncelleme: 16.05.2021 17:00:30
ETİKETLERMETOROLOJİ  DOLU  İSTANBUL  HAVA DURUMU