UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAYGIYI AZALTIYOR, MUTLULUK VERİYOR!

Stres ve kaygıyı yok etmek için besinlerin gücünden faydalanabilirsiniz. Özellikle pandemi ile birlikte artan kaygı ve strese karşı bu besinleri tüketerek enerjinizi yükseltmeniz mümkün. İşte kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak o besinler...

 KAYGIYI AZALTIYOR, MUTLULUK VERİYOR!

Dr. Mehmet Öz öneriyor... Somon stres hormonlarının salgılanmasını önler, turunçgil kokusunun modumuzu yükseltme, bitter çikolatanın mutluluk verici etkisi vardır. Anksiyetemizi dindirmek için ne yiyebileceğimizi bilmek hayatımızı değiştirebilir."

STRESİ AZALTIR

Nohut demir bakımından zengindir. Demir stresi azaltmak için çok önemli. Çünkü demir eksikliği sersemlik/baş dönmesi hissi, iştahsızlık, kalp çarpıntısı ve depresyon gibi semptomlara sebep olabilir.

DÜZENLİ TÜKETİN

Anksiyete kaynaklı depresyonla savaşınızda bir kâse kinoanın çok fazla yardımı olur. Bu protein zengini tahıl düzenli tüketildiğinde antidepresan etkiye sahiptir. Onunla sağlıklı öğünler hazırlayabilirsiniz.

ÇOK ETKİLİ

Sıcacık papatya çayınızı yudumlamak stresli bir günü ardınızda bırakmak, rahatlamak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri... Papatya, uykuya dalmanıza (ve rahatlamanıza) yardımcı olan ‘chrysin’ isimli flavonoidi içerir.

TOK TUTAR

Avokado, tekli doymamış yağlar bakımından zengin. Bu yağlar yorgunluk, baş ağrısı ve konsantrasyon güçlüğüne sebep olabilen ani kan şekeri fırlamalarının dengelenmesinde önemli.

Avokado yağın yanı sıra lif içerdiğinden midenizden besinlerin salınma sürecini yavaşlatabileceği için daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Öğleden sonra bastıran açlığı ya da stres kaynaklı yemelerinizi engelleyebilir.

İYİ HİSSETTİRİR

Harika bir omega 3 kaynağı. Somon, adrenalin ve kortizol gibi stres hormonlarının salgılanmasını önleyebilecek ‘antiinflamatuar’ özelliklere de sahip. Çok daha iyi hissetmenize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz.

KEYFİNİ ÇIKARIN

Gerginliği azaltıp seratonin seviyenizi arttırır. Bitter çikolata, endişeli veya bitkin hissettiğiniz her an keyfini sürebileceğiniz harika

ENDİŞELİYSENİZ...

Turunçgil kokularının modunuzu yükseltme etkisi vardır. Bu yüzden portakalı depresif, endişeli veya huzursuz hissettiğinizde harika bir atıştırmalık olarak deneyebilirsiniz. Portakalı tek başına tüketebilir, salataya suyunu sıkabilir veya taze portakal suyu olarak içerek olumlu özelliklerinden faydalanabilirsiniz.bir antioksidan kaynağı...

 

 

 

Son Güncelleme: 18.05.2021 16:47:36
ETİKETLERbesin  stres  kaygı