UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

40 YAŞINDAKİ KADIN ÜÇÜZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ!

Trabzon’da herkesi şaşırtan bir olay gerçekleşti. 40 yaşındaki İfakat Zenginal isimli kadın üçüz bebek dünyaya getirdi. Doktorlar kadın ve 3 çocuğunun sağlık durumu iyi olduğu belirtti.

40 YAŞINDAKİ KADIN ÜÇÜZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Adnan Aslan, 40 yaşındaki bir kadının normal yollarla üçüz bebek doğurmasının sık rastlanan bir durum olmadığını söyledi.

Anne İfakat Zenginal çocuk hasreti çektiğini ifade ederek mutluluğunu gazetecilerle paylaştı. Zenginal, “40 yaşında evlendim. Doğal yöntemlerle oldu. Evlenmeden önce çocuk hasretim vardı en büyük hayalim çocuktu. Biz bir tane düşünürken çok şükür üçüz oldu. Bayağı zorlu süreçlerden geçtim. 35 buçuk hafta çocuklar için kendimi feda ettim. Yoğun bakımdan çıktım Allah'ıma şükürler olsun şimdi iyiyim. Çocuklar için her şeye değer. Biri kız ikisi erkek sağlıklılar. Doktorlar durumumum pek rastlanan bir olay olmadığını söylediler. İsteyen herkese Allah nasip etsin” dedi.

Yaklaşık 10 yıldır böyle bir olayla karşılaşmadığını kaydeden Aslan, “Çok sıra dışı bir doğum. Normalde tüp bebek gebeliklerinde çok sık karşılaştığımız bir durum. Ancak,40 yaşında normal bir gebelik yöntemiyle üçüz doğum yapana hiç rastlamadım. Çok ilginç ve özel bir durum. 10 yıldır böyle bir şeye rastlamadım ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kalıyoruz. Çocuklarda son derece sağlıklı. Bebeklerin ikisi erkek biri kız. Annenin küçük çaplı da olsa sağlık sorunları olmuş ancak hayati anlamda bir sıkıntısı yok. Genel durumu şu anda stabil, gayet iyi. Bebeklerine bakabilecek durumda. Gebeliği ilginç kılan, annenin 40 yaşında olmasına rağmen normal yolla hamile kalmış olması ve bu hamilelikten de üçüz bebeklerinin dünyaya gelmesi. Çok özel bir durum bizim için mutluluk verici bir tablo. Anne bebeklerine kavuştuğu anda çok heyecanlandı gözleri doldu. Neticede onların mutluluklarına bizde ortak olduk. Sevindirici bir durum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.05.2021 23:14:08
ETİKETLERBEBEK  DOĞUM