UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOKAK KISITLAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Türkiye'nin gözü kritik Bilim Kurulu toplantısında!

SOKAK KISITLAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

1 HAZİRAN'DAN SONRA KADEMELİ NORMALLEŞME NASIL DEVAM EDECEK?

17 Mayıs’ta tam kapanma sona ermiş ve kademeli normalleşmeye geçilmişti. Kademeli normalleşme artık sona ermek üzere.

Kademeli normalleşmenin son verileri bugün yapılacak Bilim Kurulu Toplantısı’nda ele alınacak. Bundan sonra kademeli normalleşmede nasıl bir adım atılacak? Normalleşme dönemine ilişkin yeni yol haritası bugünkü Bilim Kurulu toplantısında görüşülecek, tavsiye kararları alınacak.

ESNAFIN DURUMU NE OLACAK?

Merak edilenlerden birisi de kafe ve restoranların durumu… Esnaf kapılarını açabilecek mi? Bu konuyla ilgili bazı senaryolar vardı. Kafe ve restoranların yaz aylarında sadece açık alanlarda hizmet vermesi iddiaları gündeme gelmişti.

Yine kapasite sınırlaması ve kapalı alanların kullanım durumu da senaryolar arasındaydı. Bu esnetilebilir mi, kapalı alanlara kapasite sınırlaması getirilip, açık alanların tamamının açılmasına izin verilebilir mi gibi konular da merak konusuydu.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Esnafın merak ettiği bu maddeler de bugün Bilim Kurulu’nun gündeminde olacak. Esnafın gündeminde bu madde varken, vatandaşın gündeminde ise sokağa çıkma yasağının gevşetilmesi de bulunuyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasının saati biraz daha geriye çekilebilir mi ya da hafta sonu olan sokağa çıkma kısıtlaması tek güne düşürülebilir mi… Sokağa çıkma kısıtlamasının saat 21.00 yerine 24.00'te başlaması da ele alınacak. Tüm bu senaryoları Bilim Kurulu masaya yatıracak.

 

Son Güncelleme: 26.05.2021 15:24:18
ETİKETLERbilim kurulu  coronavirüs