UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞTE SAĞANAK YAĞIŞIN ETKİLİ OLACAĞI İLLER!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük haritalı hava durumu tahmin raporunu internet sitesi üzerinden yayınladı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; cumartesi günü İstanbul, Kocaeli ve Yalova’nın da aralarında bulunduğu 48 ilde sağanak yağış etkili olacak.

İŞTE SAĞANAK YAĞIŞIN ETKİLİ OLACAĞI İLLER!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs-1 Haziran tarihlerini kapsayan hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Pazartesi günü birçok ilde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Kütahya, Afyon, Bolu, Düzce, Karaman, Niğde çevreleri ile Kayseri'nin doğusunun, yarın Trakya, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale'nin iç kesimleri, Sakarya'nın iç kesimleri, Kütahya, Afyon'un kuzeyi, Van'ın doğusu ile Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı hava durumu tahmin haritasına göre sağanak yağışın etkili olacağı iller:

Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Bilecik, Kütahya, Sakarya, Düzce, Eskişehir, Isparta, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Bolu, Konya, Karaman, Mersin, Sinop, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Hatay, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Artvin, Rize, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Sivas, Tokat, Amasya, Samsun, Çorum, Yozgat, Ankara, Karabük, Kastamonu.

Son Güncelleme: 27.05.2021 20:56:04
ETİKETLERmeteoroloji  sağanak