UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜMİTCAN UYGUN HAKİM KARŞISINDA!

Kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'e yönelik "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "tehdit" ile suçlanan Ümitcan Uygun ve Enes Ö. hakim karşısına çıktı.

ÜMİTCAN UYGUN HAKİM KARŞISINDA!

Kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'e yönelik "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "tehdit" ile suçlanan Ümitcan Uygun ve Enes Ö. hakim karşısına çıktı. Mahkemede tanık olarak dinlenen Aleyna Çakır'ın ev arkadaşı Sera E. Ümitcan Uygun'un Çakır'a birçok kez şiddet uyguladığına tanık olduğunu ve zorla çalıştırarak parasını aldığını söyledi.

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya başka soruşturmadan tutuklanan sanık Ümitcan Uygun, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken tutuksuz sanık Enes Ö. ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. İzleyici ve basın mensuplarının alınmadığı duruşmada tanıkların dinlendiği öğrenildi.

ALEYNA ÇAKIR'IN EV ARKADAŞI TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada, Esen ailesinin avukatı Umur Yıldırım'ın talebi doğrultusunda Sema Esen'in bir süre ev arkadaşlığı yaptığı Sera E., tanık olarak dinlendi. Tanığın, ifadesinde Esen'e birçok kez şiddet uyguladığına tanık olduğunu ve zorla çalıştırarak parasını aldığını söylediği belirtildi. Başka suçtan tutuklu sanık Ümitcan Uygun'un, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı ve tanık ifadelerini kabul etmediği öğrenildi.

ALEYNA ÇAKIR'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Umur Yıldırım, dava için önemli olan bir tanığı dinlettiklerini belirterek, "Tanık Aleyna'nın şiddete maruz kaldığını, zorla çalıştırıldığını, Aleyna'yı çalıştırarak para kazandığını açık bir şekilde ifade etti. Aslında bu dosya, Aleyna'ya geliyorum diyen bir ölümün dosyasıydı. Tanık bazı şeyleri gerçekliğe kavuşturdu. 2'nci celsede istenen evraklardan HTS kaydı, ev sahibinin beyanı, elektrik, su abonelikleri geldi. Bunların dosyayı açıklığa kavuşturduğunu düşünüyorum. Sonraki duruşmada mütalaanın açıklanmasını bekliyoruz" dedi. Avukat ve sanıkların beyanına alan mahkeme duruşmayı 2 Haziran'a ertelendi.

Son Güncelleme: 28.05.2021 20:15:41
ETİKETLERümitcan uygun  aleyna çakır