UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEP TELEFONLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME YOLDA!

Cep telefonlarındaki ücretli sesli mesaj hizmetlerine bilgilendirme ve onay zorunluluğu geliyor.

CEP TELEFONLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME YOLDA!

Anonsun ardından tuşlama ve benzeri onay sonrasında ücretlendirme başlayacak. Aboneler, hatlarını kolay bir yöntemle sesli mesaj hizmetine açık veya kapalı hale getirebilecek. Uluslararası dolaşımda sesli mesaj bırakma ve dinleme hizmetinden yararlanmak isteyen abonelerden; uluslararası dolaşım ücreti de dahil olmak üzere ispatlanabilir onaylarının alınması halinde, tuşlama benzeri onay mekanizması ayrıca aranmayacak.

NAKİL İŞLEMİ E-DEVLET'TEN

BTK'nın bir diğer düzenlemesine göre de, abonelerin internet ve televizyon platformu gibi hizmetlerdeki adres değişiklikleri, e-devletten yapılabilecek. Buna göre adres değiştirmek isteyen aboneler; elektronik imza, kimlik kartı, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık araçlarıyla e-Devlet'e girerek, taleplerini işletmecilere iletecek.

Aboneler, nakil başvurusu sırasında, adres olarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarındaki adresi iletebilecek. Abonelikler, yeni adreste aynı kalitede hizmet sunulabilmesi durumunda doğrudan nakil işlemini gerçekleştirecek. Abonenin yeni taşındığı yerde, farklı nitelikte hizmet sunulabilmesi durumunda; cihaz değişiklik maliyetleri, aylık ücret, hizmet özellikleri gibi konularda bilgi verilecek, tüketicinin kabul etmesi halinde taşıma işlemi yapılacak.

Son Güncelleme: 5.06.2021 11:42:29
ETİKETLERcep telefonu  telefon