UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O VATANDAŞLARA AŞI RANDEVUSU AÇILDI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Coronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulundu.

O VATANDAŞLARA AŞI  RANDEVUSU AÇILDI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yarın (bugün) itibariyle 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz” dedi.

Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Bakan Koca, özetle şunları söyledi;

Aşı ile toplumsal bağışıklığı elde edeceğimiz zamana sayılı günler kaldı. Son bir hafta içinde; aşılarımızı çalışma hayatı, eğitim hayatı, sanat ve kültür hayatından, pek çok meslek ve yaş grubundan insanlarımızın erişimine açtık. Yarın (bugün) itibariyle 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz. Güçlü sağlık altyapımızla ve halkımızın gösterdiği yoğun teveccüh sayesinde toplumsal bağışıklık hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.

Aşılama kapasitemizin gerçek sınırlarını henüz görmediniz. Yapabiliriz dediğim rakamlara ulaştığımızı çok yakında görecek ve güçlü alt yapımızın sağladığı güvenden emin olacaksınız. Salgını önlemenin en önemli silahı olan yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyoruz. Yerli imkan tam bağımsızlık nişanıdır. Buna çok yaklaştığımızı görüyorum.

Bu yaz sadece maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olmayacak aynı zamanda salgın haberlerinden kurtulduğumuz son yaz da olacak. COVID-19 bulduğu imkânları değerlendirme gücünü hâlâ koruyor. Vaka, hasta, ağır hasta, vefat oranlarımız tedrici olarak düşüyor. Ancak halen aktif 80 binden fazla vakamız olduğunu göz ardı edemeyiz. Unutmamalıyız ki zafere en yakın zaman, riskin de en yüksek olduğu zamandır. Mücadelenin selameti için bu yaz da tedbiri elden bırakmayalım. Mücadelenin yeni ve son aşaması aşı programımızdır. Gelecek hafta sizlerle salgının önemli istatistiklerini ve bize ödettiği bedelin sağlıktaki karşılığını göstermek üzere bir toplantı yapacağım. Son sözüm son günlerdeki tek söz ve ricam; Lütfen en kısa sürede aşınızı olun.

 

Son Güncelleme: 17.06.2021 10:54:13
ETİKETLERfahrettin koca  coronavirüs  aşı