UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ÇALKALA” YAZA DAMGA VURACAK!

İlk teklisiyle dinleyicilerin beğenisini kazanan Seda Dalgıçoğlu, ikinci teklisi 90 model “Çalkala” ile yaz enerjisini artırmaya geldi.

 “ÇALKALA” YAZA  DAMGA VURACAK!

Seda Dalgıçoğlu, 90’ların severek dinlediği “Çalkala” şarkısını dinamik, kıpır kıpır, 7’den 70’e herkesi yakalayacak ve dünya trendlerini de içinde barındıracak bir şekilde yeniden düzenleyerek dinleyicilerin beğenisine sundu.

“1996 yılında tanışmıştım “Çalkala” ile. Sadece hayal kurduğum, aynanın karşısında şarkı söylediğim ve dans ettiğim yaşlardı. Kendimi sahnede düşünüp, ben de bir gün akım oluşturacağım, derdim.” diyen Seda, çocukluk hayallerini gerçekleştirdi.

90'lar Türkçe popun müzik tarihindeki yeri oldukça büyük: "O dönemde yapılan şarkıların hepsi hâlâ duyduğunuzda sizi o döneme ışınlıyor, size o dönemi hissettiriyor, hiçbir şekilde eskimiyor. Çalkala ile hem geçmişe ışınlanıp hem de günümüzü doyasıya yaşayacaksınız.

“90s oldies” benimle bütün kitlelerce trend olacak…

“90s oldies” aslında hep trenddi, ama yalnızca belli bir kitle buna iştirak ediyordu. Bu şarkıyla algı tamamen genişleyecek. 90’lara olan özlem bu şarkıyla bir nebze olsun giderilecek. İnsanlar “Çalkala”yı dinlediğinde dertlerini vestiyere bırakıp, içeri girip doyasıya eğlenecekler.

Peki neden 90s oldies?

Günümüzde yapılan müziklerin birçoğu artık çabuk tüketilir halde. Hit şarkıların günbegün değiştiği bir dönemdeyiz. Bu da sanırım biraz sıkıcı oluyor. Hep aynı sözler, aynı ritimler, hep bir yakarış. Ama 90'lar Türkçe popuna baktığınızda tabii ki yine sevgi ve aşk ön planda, ama çok eğlenceli şarkılar ve göndermeler de var.

Bir sanatçı hem kulağı hem gözü doyurmak zorundadır.

O dönemde pop yıldızlarının ikonik ve karakteristik imajları vardı. Seda Dalgıçoğlu da 90’ları, günümüze sadece “Çalkala” ile taşımıyor. Bunun yanı sıra o dönemlerde favori eğlence ve spor kaynağı olan Quad Paten ile seyirciye müzik eşliğinde görsel şölen de yaşatıyor.

Bunun ileriye dönük bir proje olduğunu söyleyen Dalgıçoğlu, önümüzdeki dönemlerde de 90’lara devam edeceğini, hatta daha da geçmişe ineceğini belirtti.

90'ları yaşayan Türkçe pop tutkunları ve o dönemi büyüklerinden dinleyen şimdiki gençler bu şarkıyla çok eğlenecek.

Bu kadar sözün üstüne gelin, ruhumuzun “zamanda geri” tuşuna basalım ve o çok sevdiğimiz yıllara dönerek 2021’in en çok dinlenecek 90 model şarkısına eşlik edelim.

Son Güncelleme: 7.07.2021 12:16:43
ETİKETLERseda dalgıçoğlu  çalkala