UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AŞI VARSA 2 VARYANTIN ENFEKSİYON YAPMA İHTİMALİ YOK!

Bazı ülkelerde 2 varyant virüse aynı anda yakalanan kişilerin olduğu tespit edildi. Ancak uzmanlar, 2 varyant virüsün aşılı kişilerde enfeksiyon yapma ihtimalinin sıfıra yakın olduğu görüşünde.

AŞI VARSA 2 VARYANTIN ENFEKSİYON YAPMA İHTİMALİ YOK!

Brezilya'daki bilim insanları, Ocak 2021'de 2 kişiye aynı anda 2 tip koronavirüs bulaştığını, bunlardan birinin Gamma adı verilen endişe verici bir varyant olduğunu duyurdu.

Belçika'da da uzmanların takip ettiği "2 endişe verici varyant"ın bulaştığı 90 yaşındaki bir kadından alınan numuneler üzerinde yapılan laboratuvar testleri, kadının Alfa ve Beta varyantlarına aynı anda yakalandığını ortaya çıkardı.

"Aşıyla oluşan bağışıklık daha güçlü"

Prof. Dr. Tükek, aşıyla oluşan bağışıklığın daha güçlü olduğu, aşının bir araya gelen varyantlardan da koruduğunun altını çiziyor.

"Her enfekte kişide antikor oluşmuyor. Zaten bir kere enfeksiyon geçiren tekrar geçirebiliyor. Biz doğal yollarla enfeksiyon geçirenlerdeki bağışıklığın çok kalıcı olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla aşıyla oluşan bağışıklık daha güçlü. Virüsü geçirenlere de bir süre sonra aşıyı da bunun için öneriyoruz" dedi. 

Son Güncelleme: 12.07.2021 17:52:07
ETİKETLERaşı  delta  varyant  enfeksiyon  bağışıklık