UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN KOCA’DAN UYARI! KISITLAMALAR GERİ Mİ GELİYOR?

Dünyada 90’dan fazla ülkede tespit edilen yeni tip koronavirüsün daha bulaşıcı Delta varyantı Avrupa ülkelerinde de baskın hale geldi. Birçok ülkede kısıtlamalar yeniden gündemde. Türkiye'de ise kötü haberi Bakan Koca verdi: Kontrol altında tutmak güçleşiyor!

BAKAN KOCA’DAN UYARI! KISITLAMALAR GERİ Mİ GELİYOR?

Kovid-19 kısıtlamalarını kaldıran ülkelerde yeni vakaların artmasıyla birlikte hükümetler kısıtlamaların bazılarını yeniden yürürlüğe koydu. Delta varyantının hızla yayıldığı Hollanda ve İspanya’nın Katalonya bölgesinde diskotek ve gece kulüpleri tekrar kapatıldı

Katalonya’da açık alanda 500’den fazla kişinin olduğu bir etkinliğe katılanlardan aşılandıklarına dair bir belge ya da negatif test sonucu isteneceği belirtildi. İspanya’yı dün itibariyle yeniden “risk bölgesi” listesine dahil eden Almanya, salı günü Portekiz ve Rusya’dan ülkeye giriş yapan kişilere de 2 haftalık karantina dahil yeni kısıtlamalar uygulamaya başladı.

TURNUVA ETKİSİ

Euro 2020 turnuvası nedeniyle Delta varyantının hızla yayıldığı İngiltere’de herhangi bir kısıtlamanın henüz getirilmemiş olması eleştirilirken, Portekiz hükümeti, ülkeye seyahat eden aşısız İngilizlere 2 haftalık zorunlu karantina uygulamasını hayata geçirdi.

Delta varyantının artık kendi topraklarında baskın olduğunu açıklayan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Portekiz’de plajlarıyla ünlü Algarve bölgesinde yüz yüze eğitime en az 12 gün süreyle ara verildi.

Son Güncelleme: 12.07.2021 19:31:07
ETİKETLERsağlık  salgın  bakan  fahrettin koca