UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA 25 YAŞINDAKİ KADININ PEŞİNE DÜŞTÜ!

Coronavirüs'ün pençesindeki dünya bir yandan da virüsün kökenini belirlemeye çalışıyor. Yapılan son araştırma ise 'sıfırıncı hasta'nın Çin'den değil İtalya'dan çıktığını öne sürdü. Virüs ile ilgili ezber bozan araştırma sonrası bilim insanları 25 yaşındaki kadının kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

DÜNYA 25 YAŞINDAKİ  KADININ PEŞİNE DÜŞTÜ!

Yapılan son araştırmalara göre ezber bozan sonuçlar geldi. Gelen kabul gören teoriye göre, virüs Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktı.

Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) liderliğinde yapılan araştırmada 'sıfırıncı hasta' yani Covid-19'un ilk izleri İtalya'da bir kişide tespit edildi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; Kasım 2019'da boğaz ağrısı şikayetiyle Milano'daki bir hastaneyi ziyaret eden kadının verileri aylar sonra incelendi ve Coronavirüs’ün izlerine rastlandı.

Virüs resmi olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde görülmüştü. Bu araştırma ile virüsün sıfır noktasının değişebileceği ihtimali ortaya çıktı.

Başka bir deyişle söz konusu araştırma, Kovid-19'un Aralık 2019'da Çin'de ilk kez tespit edilip rapor edilmeden önce uluslararası dolaşımda olduğunu gösteriyor.

Hasta ile ilgili tek bilinen Milano'da yaşayan 25 yaşında bir kadın olduğu. Söz konusu hastayı tedavi eden doktor olan Raffaele Gianotti'nin ise Mart ayında hayatını kaybetmiş olması ekibin işini bir hayli zorlaştırıyor.

Araştırmaya imza atan ekip, teyit edilen ilk Wuhan vakasından önceki döneme ait diğer ülkelerdeki vakaların araştırılmasını tavsiye etti.

Zira bilim insanları daha önceki şüpheli vakaların incelenmesinin, Coronavirüs’ün erken yayılmasının zaman çizelgesini belirlemeye yardımcı olabileceğin altını çizdi.

Ekip bunu yapmak için çeşitli ülkelerdeki kan bankalarından 2019'un sonlarına ait numunelerin Coronavirüs antikorlarının varlığı için test edilmesini istedi.

Son Güncelleme: 13.07.2021 12:22:37
ETİKETLERcoronavirüs