UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ REKTÖR MEZUNLARA GİRİŞ YASAĞINI KALDIRDI!

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu'nun kendisine yönelik protestolar devam ederken getirdiği mezunlara giriş yasağı kaldırıldı. Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin aldığı karar sonrası Bulu mezun olduğu üniversiteye istediği gibi girebilecek.

YENİ REKTÖR MEZUNLARA GİRİŞ YASAĞINI KALDIRDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevinden alındı. Bulu 194 gün boyunca oturduğu koltuğunu yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'ye devretti.

MEZUNLARIN ÜNİVERSİTEYE GİRİŞİNİ YASAKLAMIŞTI

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektörlük görevinden alınması ise akıllara önemli bir konuyu getirdi. Bulu, üniversite duyurusunda mezunların koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversite kampüslerine girişinin kısıtlandığını ve izne tabii olduğunu ifade etmişti.

YASAK SÜRSEYDİ BULU DA OKULA GİREMEYECEKTİBulu, görevden alınmasıyla 'Boğaziçi mezunu' statüsüne geldi. Bulu kendi getirdiği bu yasak sonrası Boğaziçi Üniversitesi'ne giremeyecekti.

YASAK KALDIRILDI

Görevden alınan Melih Bulu, kendi getirdiği "mezunlara giriş yasağı" uygulaması devam ederse Boğaziçi'ne giremeyecek" haberleri sonrası üniversite mezunlarına getirilen yasak kaldırıldı.Üniversite yönetimi Bulu'nun görevden alınması sonrası personellere gönderdiği mailde, "herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını" söyleyerek mezunların ve akademik personelin HES kodu ve kimlik kartlarıyla kampüse giriş yapabileceklerini söyledi.

 

Son Güncelleme: 15.07.2021 22:04:27
ETİKETLERB-baü  boğaziçi üniversitsi  rektör  atama