UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞÜKRÜ SÖZEN, "NEREYE MÜDAHALE EDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK"

Manavgat'ta 4 ayrı noktada çıkan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Olayla ilgili son durumu aktarmak için CNN Türk canlı yayınına bağlanan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Yangının boyutu çok büyük. Neyle mücadele ettiğimizi bilmiyoruz" açıklamasını yaptı.

ŞÜKRÜ SÖZEN, "NEREYE MÜDAHALE EDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK"

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı.

"AKILALMAZ KÖTÜ BİR TABLO VAR"

Yangınla ilgili son durumu aktarmak için CNN Türk canlı yayınına bağlanan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemiyoruz, havadan çalışmalar var. Can kaybı inşallah yoktur haber alamıyoruz. Yerleşim alanlarına da sıçradı çünkü. Akılalmaz kötü bir tablo var. Neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik.

"NEREYE MÜDAHALE EDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK"

Rüzgarın da etkisiyle hemen sıçrama yapabiliyor. Boyutu çok büyük. Büyümeye devam ediyor. İnanın neyle mücadele ettiğimizi şu an bilemiyoruz. Nereye müdahale edeceğimizi şaşırdık. Bölgemizdeki en büyük yangınla karşı karşıyayız. 15 kilometrelik bir alana yayılmış durumda." ifadelerini kullandı.

HASTALAR TAHLİYE EDİLİYOR

Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle insanlar evlerini terk etti. Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki hastalar ise tahliye ediliyor. Yangına 10 ilden 19 helikopter 9 ilden de 412 personel ile müdahale desteği sağlanıyor.

Son Güncelleme: 28.07.2021 17:21:06
ETİKETLERmanavgat  antalya  şükrü sözen  son dakika  güncel