UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, AFET BÖLGESİNDE!

Orman yangınlarının devam ettiği Manavgat’ta yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, AFET BÖLGESİNDE!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak." dedi.

Erdoğan, yangın nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde faizsiz esnaf kredisi ve KOSGEB acil desteğinin verileceğini ve 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl içerisinde afet bölgesindeki evlerin, yöresel mimariye uygun şekilde tüm müştemilatı ile tamamlanacağını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Genel hayata etkili afet bölgesinde vergiler, SGK primleri, esnaf kredileri ödemeleri, Tarım Kredi, Tarım Ziraat borçları ertelenecek. İlk tespitlere göre 16 mahallemiz yangından zarar görürken bazı mahalleler boşaltıldı. Hasar gören konutlarla ilgili tespitler ışığında gereken çalışmalar yürütülecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerde, çadırdan beslenmeye her türlü araç gerecin afetzedelerin emrine sunulduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 31.07.2021 16:36:27