UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'HAYATIMDA BÖYLESİNİ GÖRMEDİM'

Manavgat'ın Çardak Mahallesi Beydiğin mevkiindeki dağlık alanda çıkan yangın devam ediyor. Yangına havadan ve karadan destek sürüyor. Milas ilçesinden başlayarak rüzgarın yön değiştirmesiyle pek çok noktada etkili olan yangın nedeniyle Milas'ta Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri, Bodrum'da Mazı olmak üzere 6 mahalle tahliye edildi. Türkevleri'nde 3 bağ evi yandı. İşte detaylar...

'HAYATIMDA BÖYLESİNİ GÖRMEDİM'

Antalya'daki orman yangınlarından sıcak görüntüler gelmeye devam ediyor. Yangınla mücadele eden ekipler var güçleriyle müdahalede bulunuyor.

'HAYATIMDA BÖYLE BİR YANGIN GÖRMEDİM'

Yangın çıktığı ilk andan itibaren bölgede olan ve çalışmaları Manavgat Afet Yönetim Merkezi'nden idare eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, büyükşehir meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağırarak, çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Başkan Böcek, yangında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabır dileyerek, "27 yıllık siyasi hayatımda böyle bir yangın görmedim. Yangının dört yerde aynı anda çıkması düşündürücü. Can kaybımız var, binlerce canlımız da ormanda gitti. Yangın sürecinde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 713 araç 2 bin 108 personel ile gece gündüz oradayız" dedi.

'O AN BENİM YERİMDE KİM OLSA AYNI ÇAĞRIYI YAPAR'

Alevlerin Gündoğmuş'a doğru ilerlediği anlarda ilçeye giderek yardım çağrısında bulunduğunu ve vatandaşın yanında olduğunu ifade eden Başkan Böcek, "Her yer yangın ve alev topuydu. Belediye Hizmet Binası'nın olduğu alanda insanlar ağlayarak sarılacak kişi arıyordu. Herkes bize 'Başkanım bizi kurtarın' diye önümüze atlamış. Ben gittiğimde orada sadece iki helikopter vardı. Sosyal medyadan bir çağrı yaptım. Paylaşımın altına Gündoğmuşlular, 'Allah razı olsun başkanım bizi yanmaktan kurtardın' diye yazmış.

Son Güncelleme: 3.08.2021 23:13:25
ETİKETLERAntalya  manavgat  yangın  orman