UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

40'A YAKIN ÜLKE ALEVLERLE BOĞUŞUYOR!

Türkiye’yle birlikte dünyada 40’a yakın ülke alevlerle boğuşmaya devam ediyor.

 40'A YAKIN ÜLKE  ALEVLERLE BOĞUŞUYOR!

On yıllardır görülen en sıcak hava dalgasının sardığı dünya, alev alev yanıyor. İklim değişikliğinin etkisiyle gezegenin birçok köşesinde patlak veren yangınlar tüm çabalara rağmen tamamen kontrol altına alınamıyor.

İtalya, İspanya Yunanistan gibi Avrupa ülkeleri, ABD, Rusya, Kanada'nın yanı sıra Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 2021 yılı içerisinde meydana gelen yangınlar milyonlarca hektar ormanlık alanı yok etti.

Çok sayıda insanın ölümüne neden olan, binlerce hayvanı telef eden ve yaşam alanlarını yok eden yangınlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Sıcak havanın ve rüzgarların etkisiyle yangınlar yayılırken dünyanın dengesi bozuluyor. Bitki örtüsü ve hayvan popülasyonu yok oluyor. Oluşan zararlı duman kütlesi havayı kirletiyor.

İklim değişikliğine karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar ise, önümüzdeki yıllarda daha fazla orman yangınıyla karşı karşıya kalacağımızı vurguluyor.

GÜNDÜZ GECE OLDU

Dünya küle dönüyor: 40'a yakın ülke alevlerle boğuşuyorRusya'nın doğusundaki orman yangınları büyüyerek toplam 1 milyon hektar alanı yok etti. Rusya Federasyonu Federal Orman Ajansı, son 24 saatte 40 noktada patlak veren yangınların kontrol altına alındığı bilgisini paylaştı. Açıklamada, "3 Ağustos itibarıyla 222 noktada toplam 1 milyon 71 bin 845 hektar alanda orman yangınları devam ediyor. Yangınların 126'sı Yakutistan'da, 50'si ise İrkutsk bölgelerinde bulunuyor" denildi.

Ayrıca, Sabah'ın haberine göre yangının söndürülmesi için yaklaşık 5 bin kişi ve yüzlerce aracın görev yaptığı kaydedildi. Siberian Times sitesindeki habere göre ise bir türlü söndürülemeyen yangından dolayı Yakutistan'da gündüzün adeta gecenin karanlığına döndüğü görüldü.

 

 

Son Güncelleme: 4.08.2021 09:34:29
ETİKETLERtürkiye  yangın  dünya