UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKANLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ın Kalemler bölgesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Yangından etkilenen vatandaşlara yapacağımız 50 bin liraya kadar olan yardımların ilk başta 10 bin lirasını hesaplarına yatırdık' dedi.

BAKANLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangından zarar gören vatandaşın evini en geç bir sene içinde teslim edeceklerini belirterek, "Yangından etkilenen vatandaşlarımıza yapacağımız 50 bin liraya kadar olan yardımların ilk başta 10 bin lirasını hesaplarına yatırdık." dedi.

Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınlarından zarar gören bölgelerdeki incelemelerin ardından, Kalemler Mahallesi'nde açıklamada bulundu.

Tatar'a, yangının nasıl başladığını, şu ana kadar neler olduğunu, neler yaptıklarını anlattıklarını belirten Çavuşoğlu, Tatar'ın ziyarette personele güç veren, motive eden sözleri olduğunu söyledi. Yangının Antalya'da özellikle üç noktada devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Manavgat'ın kuzeybatısında Taşağıl'ın kuzeyinde yukarıda devam ediyor, vadiye indiği için havadan ve karadan müdahale etmek zorlaşıyor. İbradı tarafında tepelik bölgede yangın devam ediyor. Göreceli olarak orası tehdit oluşturmuyor. Gündoğmuş merkezdeki yangın kontrol altına alınsa da Alanya Alara ve Manavgat tarafına sahile inmeye çalışan yangına havadan ve karadan müdahale ediyoruz. Rüzgar yine bugün kuvvetli. Yangınla mücadeledeki önümüzdeki en büyük engel rüzgar. Tüm imkanlarımızla arkadaşlarımız bu mücadeleyi sürdürüyor."

KİRA YARDIMININ İLK ÖDEMESİ YAPILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Hasar tespiti 33 mahallede yapıldı. 3 mahallede sürüyor. Yanan ormanlarımız, yeşil alanlarımız ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. İhtiyaç doğrultusunda vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Evi yanan vatandaşlarımıza kira yardımının ilk ödemesi yapıldı. 50 bin TL'ye kadar taşınma yardımını da yapacağız. Zarar gören hayvanlar ve tarım alanları ile iilgili tespitler de sürüyor. Buradaki vatandaşlarımızın büyük bir kısmı yaylalarda. 2 ay içinde köylerine göçecekler. 1 ay içinde tüm Alanya'da Akseki'de zarar gören yerlerde ev çalışmalarımıza başlayacağız. Daha güzel köylerimizi inşallah inşa etmiş olacağız." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 4.08.2021 16:58:04
ETİKETLERdestek  para  bakan  güncel