UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DELTA KABUSUNA ÇİN DARBESİ!

Son dakika haberlere göre, Çin, aşıların etkinliğini düşüren ve Kovid-19'la mücadeleyi giderek zorlaştıran Delta varyantına sert bir darbe indirdi. Ülkeden gelen haberler salgının seyrine ışık tuttu.

DELTA KABUSUNA  ÇİN DARBESİ!

Çin, doğudaki Nanjing kentindeki havaalanı temizlik personeli arasında bir dizi Kovid-19 enfeksiyonunun tespit edildiği 20 Temmuz'dan bu yana oldukça bulaşıcı Delta varyantının yayılmasıyla boğuşuyordu.

O tarihten beri salgın, Çin'in 2020'den beri yaşadığı en kötü noktaya ilerledi, ülkenin 31 eyaletinin yarısından fazlasına yayıldı ve 1.200'den fazla kişiye bulaştı. Delta'nın yol açtığı artan vakalar, Çin'in tavizsiz sıfır tolerans virüs politikası için şimdiye kadarki en büyük zorluk olarak görülüyordu.

Yerel makamlar, on milyonlarca sakini sıkı bir tecrit altına alarak, geniş çaplı testler, izleme kampanyaları başlatarak ve yurt içi seyahatleri kısıtlayarak yanıt verdi.

Ulusal Sağlık Komisyonu'na (NHC) göre Çin, yetkililer ülkenin katı sıfır-Kovid yaklaşımını daha da sertleştirirken, Temmuz ayından bu yana ilk kez yeni Kovid-19 vakası bildirmedi.

Ve Pazartesi günü, ülke 21 dışardan gelen vaka, ülke içinde ise sıfır vaka bildirdi. Böylece, 16 Temmuz'dan bu yana ilk kez yerel vaka kaydedilmemiş oldu.

Ayrıca NHC'ye göre hepsi de ülke dışından gelen 16 asemptomatik vaka bildirildi. Çin, semptomatik ve asemptomatik vakaların ayrı ayrı sayısını tutuyor ve teyit edilmiş vakaların resmi sayımına, semptom göstermeyen insanları dahil etmiyor. Bu eğilim devam ederse, Çin büyük bir Delta salgınını kontrol eden dünyanın ilk ülkesi olabilir.

SIFIR KOVİD POLİTİKASI SERTLEŞİYOR

Çin, aralarında Singapur, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın da bulunduğu, Kovid-19'u sınırları içinde tamamen ortadan kaldırmaya çalışan birkaç ülkeden biri.

Yetkililer, neredeyse tüm yabancılara sınırları kapattı, gelenler için katı karantinalar uyguladı ve önlemlerden kaçan herhangi bir vakayı ortadan kaldırmak için hedefe yönelik tedbirler ve agresif test ve izleme politikaları başlattı.

Ve bir yıldan fazla bir süredir, bu önlemler vakaları sıfıra yakın tutmada büyük ölçüde başarılı olmuştu. Ancak Delta varyantının yol açtığı yeni salgınlar, bazı ülkeleri yaklaşımlarını yeniden düşünmeye sevk ediyor.

AVUSTRALYA'DA DELTA DEPREMİ

Avustralya'da Sidney, Melbourne ve başkent Canberra dahil olmak üzere birçok büyük şehir haftalarca karantina altına alındı, ancak vakalar artmaya devam etti.

Cumartesi günü, ülke pandeminin başlamasından bu yana tek günlük en yüksek vaka yükünü kaydederken, binlerce kişi uzun süreli karantinaları protesto etmek için sokaklara çıktı.

Pazar günü Avustralya medyasında yayınlanan bir görüş yazısında, Başbakan Scott Morrison, karantinaların 'şimdilik ne yazık ki gerekli' olduğunu, ancak 'çok daha uzun süre gerekli olmayacağını' söyledi.

Singapur da artık Kovid-19 ile yaşamanın getirdiği 'yeni normale' geçiş için bir yol haritası belirledi. Ülke ayrıca aşılama çalışmalarını artırmaya devam etti. NHC'ye göre, Pazar günü itibariyle ülke içinde 1,94 milyar dozdan fazla yerli Kovid-19 aşısı uygulandı.

Ülkede 100 kişi başına 135'den fazla doz uygulanmış durumda, bu oran Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'ndekinden daha yüksektir.

Son Güncelleme: 24.08.2021 11:27:22
ETİKETLERcoronavirüs