UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! TALİBAN: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

ABD Savunma Bakanlığı, Kabil Havalimanı dışında bir intihar saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

SON DAKİKA!  TALİBAN: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Milli Savunma Bakanlığı da, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" açıklaması yaptı. Habertürk TV'den Mehmet Akif Ersoy da, saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Taliban'dan yapılan açıklamada, "Aralarında çocukların da olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi" denildi. Pentagon'dan yapılan açıklamada da, 3 ABD askerinin yaralandığı kaydedildi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede bir patlama meydana geldi.

AA muhabiri, Kabil Havaalanı bölgesinde bir patlama sesinin duyulduğunu bildirdi. Patlama ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da, "Biden Kabil'deki patlamayla ilgili bilgilendirildi" denildi. Reuters'e konuşan bir ABD'li yetkili ise "İlk belirlemelere göre patlamanın nedeni bir intihar saldırısı" dedi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, 3 ABD askerinin yaralandığı da kaydedildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı da, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" açıklaması yaptı.

EN AZ 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Habertürk TV'den Mehmet Akif Ersoy da, saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ersoy, saldırıda yaralananların arasında ABD askerlerinin olduğunu da kaydetti.

TALİBAN: ARALARINDA ÇOCUKLARIN DA OLDUĞU 13 KİŞİ ÖLDÜ

Taliban'dan yapılan açıklamada da, "Bu saldırıyı kınıyoruz. Masum insanları hedef alan saldırıları tüm dünya kınamalı" denildi. Açıklamada ayrıca, "Aralarında çocukların da olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi" ifadeleri yer aldı.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.08.2021 17:54:26
ETİKETLERtaliban  kabil  patlama