UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN AKAR: “ARTIK CİN ŞİŞEDEN ÇIKMIŞTIR!”

Tekirdağ'da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Geçmişte ve günümüzde uygulanan ambargoları herkes biliyor. Türkiye önündeki engelleri birer birer aşmıştır. Gerekli kaynakları kullanarak neler yapabileceğimizi gösterdik. Artık cin şişeden çıkmıştır. Havacılık alanında önemli başarılar elde edilmiştir." dedi.

BAKAN AKAR: “ARTIK CİN ŞİŞEDEN ÇIKMIŞTIR!”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Kar Tekirdağ'da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Akar'ın açıklamaları şöyle:

TİHA'larımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün mezun olan TİHA personelinin heyecanını paylaşıyorum, başarılar diliyorum. Geçmişte ve günümüzde uygulanan ambargoları herkes biliyor. Türkiye önündeki engelleri birer birer aşmıştır. Gerekli kaynakları kullanarak neler yapabileceğimizi gösterdik. Artık cin şişeden çıkmıştır. Havacılık alanında önemli başarılar elde edilmiştir. Baykar ülkemizin önemli bir değeridir. Ülkemize katma değer sağlayan şirketlerimiz bizim için gurur kaynağı olmuştur. Türkiye tüm risk ve davranışları yakından takip etmektedir. Türkiye kendine özgü savunma modelleri geliştirmektedir. İHA, SİHA ve TİHA bunların bir sonucudur. Türkiye'nin kendi geliştirdi ve kendi mermileriyle donattığı silahlar sahada büyük başarı sağlamıştır. Operasyonlarımızın tarihi ve dini noklara zarar vermemesinde akıllı silahlarımızın rolü büyüktür. Savunma sanayi ürünlerine olan talep giderek artmıştır. Yapılan anlaşmaların katkılarıyla ülkemizi uluslararası arenada gücünü katlamıştır. Rahatça söylebiliriz ki savunma sanayi elde ettiği tecrübelerle insansız savaş uçağını da üretecektir.

 

 

 

Son Güncelleme: 29.08.2021 19:00:58
ETİKETLERhulusi akar  SİHA